kep.png

Címkék: mikulás rallye Miku Rallye Rádió

Szólj hozzá! hozzászólás

A sikeres világbajnoki szezon megkoronázásaként magyar közönség előtt is rajthoz áll Turán Frigyes és Zsiros Gábor, ugyanis december 4-én Veszprémben, a részt vesznek a 20. Jubileumi Mikulás Ralin. Az egyedi hangulatú évadzáró futamon mint mindig, most is a látványé és a gyorsaságé lesz a főszerep Veszprémben.

2016_tabla_nagy_2.jpg

„Nagy öröm részt vennünk a Mikulás Ralin, különösen hogy végre a magyar közönség előtt autózhatunk. Ez ebben az évben még inkább felértékelődik, habár a világbajnoki futamokon mindig találkozunk hazai szurkolókkal, de itthon versenyezni  kiemelkedő élmény. Jó lesz ezt a sikeres világbajnoki szezont egy magyar versennyel zárni és látványos, gyors autózással hálálni meg a szurkolók egész éves kitartó támogatását" – kezdi Zsiros Gabi.

unnamed_13.jpg

„Ahogy az eddigi években, úgy idén is nagyon erős lesz a mezőny a 20. Mikulás Ralin, hiszen idén is több mint száztíz versenyző áll rajthoz a veszprémi futamon. Mindent beleadunk majd Gabival, hogy a közönség jól szórakozzon, de a versenyt is nagyon komolyan vesszük. Teljesen más töltete van egy ilyen versenynek, a feszültség egy kicsivel kisebb, de a cél nem változik. A pályák nagyon hasonlóak lesznek a tavalyihoz, és mivel idén sokat autóztunk murván és a Ford Fiesta R5 is felkészült az évzáró futamra, így magabiztosan várjuk a vasárnapot. Pénteken részt veszünk a hivatalos teszten, majd a szombati a gépátvételt és pályabejárást követően vasárnap indul a Mikulás Rali. Tavaly nagy küzdelemben, sikerült megnyernünk a futamot, boldogok lennénk, ha ezt idén is meg tudnánk ismételni. A mezőny rendkívül erős, 10 különböző R5-ös autó van a nevezők között, így minden bizonnyal nagy csaták várhatóak a pozíciókért. Izgalmas verseny lesz. Nagyon szeretjük a veszprémi futamot, mindig sokan kilátogatnak a helyszínre szurkolni, ez egy különleges hangulatú, izgalmakban gazdag, nehéz verseny, amit nagyon várunk“ – teszi hozzá Turán Frici.

turanmotorsport_1.jpg

Vasárnap a verseny a tavalyi évhez hasonlóan három különböző gyorsaságin két alkalommal zajlik majd. A Mikulás Ralin a versenyzőknek közel 70 gyorsasági kilométert kell teljesíteniük 6 versenyszakaszon.

Az időjósok csapadékmentes, gyönyörű téli időt ígérnek, így minden adott egy remek versenyhez.

Köszönjük a Partnereinknek!

Forrás: Just Creative

Szólj hozzá! hozzászólás

Turán Frigyes és Zsiros Gábor idén amelyik WRC2-es futamon csak rajthoz állt, mindig sikeresen, sőt pontszerző helyen értek célba. Utolsó versenyük összefoglalója, a hétvégi Wales Rali videója következik:

day4_0010.jpg

Szólj hozzá! hozzászólás

Több külföldi internetes szaklap is arról cikkez, hogy a Volkswagen a szezon végén kiszáll a Rali VB-ből.

Hol van már a tavalyi hó, amikor 2019-ig jóváhagyták a wolfsburgiak WRC-programját? Sok minden történt a német gyár háza táján azóta, hogy jóváhagytak évi 70 millió eurót a ralicsapat költségvetésére. Hivatalos bejelentés még nincs, bár az autosport.com szerint csütörtökön kedden a német konszern vezérkara már meghozta a döntést, amit csak a szezon zárófutama (Ausztrália) után fognak bejelenteni. A német rallyemagazin azt is tudni véli, hogy a cégcsoport eredményéhez képest szerény VW-teljesítmény állhat a döntés hátterében.

14936886_1415564851805261_794587408_n.jpg

Képünk illusztráció, forrását még keressük

A nemzetközi sajtó pedig olyannyira biztos a dolgában, hogy a döntés pilóta-piacra gyakorolt hatását is modellezik. (Ogier vissza a Citroenhez, a Toyotánál csak Juho Hänninent jelentették be eddig, a második autóra Lappi a legesélyesebb, de oda mehet Latvala is, az M-Sport pedig még nem mondott semmit, ezért egy Tänak - Mikkelsen első sor is beleférne.)

Kár lenne a csapatért, a szépen szóló 2017-es autóért. 

UPDATE:

2016. november 2-án, szerdán a Volswagen Motorsport hivatalosan is bejelentette, kiszállnak a WRC-programból. Bejelentették továbbá, hogy 2018-ra a WRC2-ben ütőképes R5-ös autót fejlesztenek. (Csak kérdezem, mennyire csapkodták a térdüket Mlad Boleslavban?) És persze tolják a maszlagot az eljövendő technológiákról (trolihangú WRC-k, szevaztok)!

Címkék: wrc latvala seb ogier polo r wrc Volkswagen Motorsport

Szólj hozzá! hozzászólás

 

A Turán Motorsport versenyzőpárosa, Turán Frici és Zsiros Gabi magabiztosan versenyzett a Wales Rallye zárónapján, így végül a 8. helyet szerezte meg a Ford Fiesta R5-tel a WRC2-es kategóriában. Az összeszokott páros újabb 4 ponttal gazdagította csapatát és az idény minden futamán pontszerzőként gurult át a célvonalon.

day4_0010.jpg

"Jól sikerült a mai nap, ugyan nem volt kalandmentes, mert a 2. gyorsasági szakaszon kicsit lecsúsztunk az útról az erdőbe és a jobb első sárvédőnket elhagytuk, de szerencsére a kis baki nagyobb problémát nem okozott. Műszakilag és technikailag is végig rendben volt a Ford Fiesta, a Hankook gumik is jól teljesítettek, sőt az eső se esett a zárónapon, aminek nagyon örültünk. Persze az utak ennek ellenére nedvesek voltak, de ehhez már az előző napokban teljesen hozzászoktunk. Vasárnap 3 szakasz várt ránk két körben egy rendkívül szoros menetrendben, ami a gyors váltások miatt nem volt könnyű, de a nézők nagyon élvezték a ritmusos, látványos versenynapot. Végül a Wales Rallye-t a 8. helyen zártuk a kategóriánkban, ami a pénteki nehézkes kezdés után egy nagyon jó eredmény, boldogok vagyunk, hogy ismét sikerült pontszerző helyen befutnunk a Fiestával és nem szakítottuk meg az idény végére ezt a szép sorozatot" - mesél a Wales Rallye-ról Turán Frici.

day3_0002.jpg

"Örülünk, hogy itt lehettünk ezen a nagy múltra visszatekintő versenyen és ezzel koronázhattuk meg a világbajnoki idényünket. Mindenképp az egyik legnehezebb versenyünk volt a walesi, hiszen ilyen időjárási körülményekkel talán még sosem találkoztunk. Megküzdöttünk az esővel és a köddel is, de két nap alatt elég jól megtaláltuk ezekre a külső körülményekre az ellenszert, vasárnap pedig igazán jó tempóban teljesítettük az utolsó 6 gyorsaságit. Összességében elégedettek vagyunk, úgy érzem, hogy a pénteki bizonytalan kezdés után egyre jobbak és magabiztosabbak lettünk, ami a végén meghozta az újabb pontokat" - teszi hozzá Zsiros Gabi.

day3_0012.jpg

"Ha visszatekintek az egész éves teljesítményünkre, boldog vagyok, hogy összességében magabiztos, kiegyensúlyozott versenyzéssel jutottunk el idáig és sikerült a mezőny első felében végeznünk. Nagyon sokat tanultunk a 6 futam alatt, ezúton is köszönjük a lehetőséget mindenkinek, hogy részt vehettünk a világbajnokságban és új élményekkel gazdagodhattunk a fejlődés mellett. Azt látjuk, hogy a Ford Fiesta R5 egy stabil, megbízható autó, ami sosem hagyott cserben minket és ugyanez elmondható a profi csapatunkról is. Büszke vagyok a fiúkra, akik mindig egy emberként álltak mögöttünk és köszönöm a támogatóinknak és a szurkolóinknak is ezt az álomidényt. Tudjuk, hogy jövőre miben kell fejlődnünk, mindenképpen szeretnénk gyorsulni, hogy ha esetleg újra lehetőséget kapunk a világbajnokságban, stabilan az első 7-8 között lehessünk" - köszöni meg az egész éves támogatást Frici.

A Wales Rallye-t végül S. Ogier és J. Ingrassia nyerte, a második helyen O. Tanak és R. Molder végzett, míg a dobogó harmadik fokára T. Neuville és N. Gilsoul állhatott.

1 komment hozzászólás

A Turán Motorsport versenyzőpárosa az elmaradt shakedown után pénteken esőben és ködben teljesítette az első 8 gyorsasági szakaszt a tradicionális Wales Rally-n. A magyar páros dolgát több hiba is megnehezítette, de Turán Frigyes és Zsiros Gábor nagy küzdelem után kategória 11. helyen zárta az első versenynapot a Ford Fiesta R5-tel.

14633252_10155458132368289_8289965390097777468_o.jpg

"A Wales Rallye rendkívül nagy múltra visszatekintő verseny, ami már régóta szerepel a bakancslistánkon és most végre itt vagyunk. Csütörtökön a megszokott időjárástól eltérően szinte mediterrán körülmények, 13-14 fok várt minket a pályákon, ami azért becsapós, mert sok helyen nagyon nedves volt a talaj, így mindenképp soft gumikat választottunk. A shakedownon végül nem vettünk részt, mert annyira szigorúak a gumiszabályok, hogy az egész verseny alatt összesen 22-t használhatunk, ennek közel 330 kilométeren keresztül ki kell tartania, így nem kockáztathattuk meg, hogy a shakedownon is elhasználunk néhányat. Bíztunk benne, hogy pénteken hasonló időjárás vár minket az első gyorsaságin is, azonban sajnos csalódnunk kellett, ugyanis az ígért száraz idő helyett olyan körülményekkel találtuk szemben magunkat, amilyenekkel talán sosem találkoztunk. Egész nap esett és olyan nagy köd volt, hogy olykor nem láttuk a pálya határait, emellett az is megnehezítette a dolgunkat, hogy kimaradt a shakedown, így nem tudtunk hozzászokni  gyorsasági szakaszokhoz" - kezdi a pénteki verseny értékelését Turán Frici.

"Mindezt tetézte, hogy az első szakaszon sajnos egy hiba miatt becsúsztunk az árokba, így jelentős időhátrányba kerültünk. A speciális körülmények miatt az autó beállításai se voltak tökéletesek, egyszer meg is pördültünk, ami miatt újra értékes másodperceket veszítettünk. Ráadásként az utolsó etapon extra lámpák nélkül kellett autóznunk, mert generátorproblémáink adódtak, majd a generátor ékszíj is elszakadt, így egy szereléssel zártuk a pénteki versenyzést. Szerencsére sikerült célba érnünk, egy borzasztóan nehéz napon vagyunk túl, most jól fog jönni a pihenés. Bízunk benne, hogy a szombat sokkal több pozitívumot tartogat, eláll az eső és sikerül feljebb lépnünk a 11. helyről" - teszi hozzá Zsiros Gabi.

Szombaton 8 gyorsasági szakasz és közel 100 kilométer vár majd a versenyzőkre.

Köszönjük a Partnereinknek!

 

Címkék: wales rally petrányi WRC Ford gravel Turán Frici Zsiros Gabi WRC2

Szólj hozzá! hozzászólás

A remek spanyol szereplés után Turán Frici és Zsiros Gabi már gőzerővel készül a világbajnoki szezon (számukra) utolsó futamára, a Wales Rally-ra, melyet október 27-30. között rendeznek. A magyar páros szeretné az utolsó versenyükön is kihozni magából a maximumot és ismét pontszerző helyen végezni a Ford Fiesta R5-tel.

day0_0001.jpg

"Nem túlzás, ha azt mondom, hogy ez lesz az egyik legnehezebb versenyünk idén. Már Walesben vagyunk, az ütemtervből kiderült, hogy meglehetősen autópróbáló futamnak nézünk elébe. Egyelőre az időjárás jobb mint amire számítottunk, de itt olyan gyorsan változnak a körülmények, hogy muszáj felkészülnünk az esőre, sárra, ködszitálásra. Egy teszten már túl vagyunk,  a pályabejárás következik. Az már kiderült, hogy a pályák minősége, jobb mint gondoltuk, autózható, izgalmas szakaszokat jártunk be, gyönyörű tájakon. Pénteken egy rendkívül hosszú napunk lesz, közel 190 kilométert kell majd szervizelés nélkül mennünk 8 gyorsasági szakaszon a Ford Fiestával, ami mindenképp nagy koncentrációt igényel. Egyetlen egyszer lesz lehetőségünk a kitelepített gumizónában abroncsot cserélni, valamint tankolni. Bízunk benne, hogy technikai hiba nélkül sikerül majd teljesítenünk a gyorsaságikat, ez nagy kihívás lesz. Persze a többi nap se lesz könnyű, a szombati és vasárnapi futamok is hozzák azt a szintet, amit az idei világbajnoki szezon összes versenye. Igyekszünk most is derekasan helytállni, bizakodóan nézünk a Wales Rally elé" - mondja Turán Frici.

day0_0003.jpg

Az indulóknak 4 nap alatt 22 gyorsasági szakaszt és összesen közel 1300 kilométert kell teljesíteniük változékony időjárási körülmények között. Itt nem ritka az eső és a köd sem.

A csütörtök reggeli shakedown-t követően pénteken a klasszikus Sweet Lamb és Hafren szakaszain kezdi meg a versenyzést a népes mezőny. A versenyzők ezen a napon teljesítik majd a leghosszabb távot, közel 190 kilométert. Az ismétlődő szakaszokat fordított irányban is végig kell autózniuk az indulóknak. Szombaton három olyan szakaszon autóznak majd a versenyzők kétszer egy nap, melyek 1997 óta nem szerepeltek a világbajnoki futamok pályái között. Végül vasárnap a festői Brenig tó körül zárul a Wales Rally.

day0_0002_1.jpg

"Versenyzőként még sosem jártunk ebben a térségben, de nézőként már megfordultunk itt. A Wales Rally egy nagy tradíciókkal rendelkező verseny, gyönyörű, fákkal szegélyezett erdei pályákkal. Gyors szakaszok váltják egymást és annak ellenére, hogy technikailag nem a legnehezebb pályákról beszélünk, az időjárás bármikor megtréfálhat minket. A sáros, csúszós utak mellett veszélyesek az út szélén sorakozó rönkök is, így mindenképp elővigyázatosan és ugyanakkor jó tempóban kell autóznunk. Bízunk benne, hogy a szép spanyol versenyzés után, az idény utolsó versenyén is sikerül maradandót alkotnunk" - teszi hozzá Zsiros Gabi.

Érdekesség, hogy 1999 óta most először szombaton visszatér a verseny egy legendás helyre, ugyanis egy rövid szakaszt a nézőbarát ligetben, a Cholmondeley Castle körül rendeznek. Az ünnepélyes megnyitó újra a Colwyn Bay-en, míg a záró ceremónia Llandudno-ban lesz. A központi szervizparkot pedig Közép-és Észak-Wales területén, Deeside-ben alakítják ki.

Szólj hozzá! hozzászólás

A TOYOTA GAZOO Racing bejelentette, hogy, hogy színeiben a finn pilóta Juho Hänninen, valamint navigátora, Kaj Lindström vesz részt a 2017-es FIA WRC rali világbajnokságon.       

unnamed_12.jpg

 

A négyszeres WRC világbajnok Tommi Mäkinen vezetése alatt a TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat az év eleje óta szakadatlanul dolgozik a Yaris WRC fejlesztésén és tesztelésén. Az intenzív fejlesztési programban hivatalos tesztpilótaként részt vevő Juho Hänninen remekül megérti a TOYOTA GAZOO Racing céljait – a mind tökéletesebb autókat fejlesztését -, így a magától értetődő volt a döntés, hogy ő képviselje a japán márkát annak első FIA WRC rali világbajnoki évadában. Juho egyéves szerződést írt alá, amely a 2017-es éven túl is meghosszabbítható. Miután 2010-ben megnyerte az IRC interkontinentális ralibajnokságot, Juho tovább fokozta lendületét: 2011-ben elhódította az FIA S-WRC bajnoki címet, majd egy évre rá Európa-bajnok lett. 2013-ban és 2014-ben a legfelső kategória számos versenyén részt vett, lenyűgöző teljesítményt nyújtva olyan ralikon, mint a svéd, a lengyel vagy a finn rali. A TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat színeiben a 2017-es évad összes versenyén rajthoz áll navigátorával, Kaj Lindströmmel.

unnamed_10.jpg

„Olyan ez, mint egy valóra vált álom! Az, hogy egy egész évre egy ilyen óriási potenciállal bíró gyári csapathoz szerződhetek, hatalmas lehetőség a számomra. Az autó első tesztjétől fogva dolgozunk együtt, ami a felkérést még izgalmasabbá, engem pedig még motiváltabbá tesz. A Yaris WRC hihetetlen autó. Alig várom, hogy elindulhassunk a Monte-Carlo ralin!” – fogalmaz Hänninen.

unnamed_11.jpg

Tommi Mäkinen, a TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat főnöke elégedett volt, hogy Juhóra esett a választás. Ahogy ismételten elmondta, a 2017-es szezon mindenekelőtt tanulóév az egész csapat számára.

 

„Amikor Juho a csapathoz került, hihetetlenül motivált és aktív volt. Emellett pontosan tisztában volt azzal, hogy nem akarunk félmegoldásokat, és hogy a 2017-es szezon arról fog szólni, hogy beleszokjunk a WRC-be, ráhangolódjunk a bajnokságra. Jelentős WRC tapasztalattal rendelkezik, és biztos vagyok abban, hogy mivel a kezdetektől fogva ő fejlesztette a Yaris WRC-t, senki sem ismeri nála jobban az autót. Ezért szerintem ő a tökéletes választás számunkra. Tudom, hogy a csapat minden egyes tagja teljes erőbedobással küzd azért, hogy mindazt a rengeteg időt és energiát, amit az elmúlt hónapok során a projektre fordítottunk, sikerre váltsuk.” – hangsúlyozza Mäkinen.

unnamed_9.jpg

„Örömömre szolgál, hogy 2017-ben Juho is tagja lesz csapatunknak. A projekt első pillanatától fogva részt vett a Yaris WRC fejlesztésében. Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele. A lehető leghamarabb szeretnénk dobogós helyezést elérni, és szüntelenül arra törekszünk, hogy mind tökéletesebb autókat fejlesszünk.” – teszi hozzá Koei Saga, a TOYOTA GAZOO Racing Factory igazgatója és műszaki vezetője, a TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat helyettes főnöke.

Juho Hänninen

Született: 1981. július 25. (35 éves)
Nemzetiség: finn

Pályafutás:

  • 2001: első rali verseny, SM Valvoline rali (Finnország)
  • 2006: első WRC rali, Svéd-rali
  • 2008: első győzelem, Orosz-rali (IRC; Peugeot 207 S2000)
  • 2010: IRC bajnok (Skoda Fabia S2000)
  • 2011: FIA SWRC bajnok (Skoda Fabia S2000)
  • 2012: FIA ERC bajnok (Skoda Fabia S2000)

WRC statisztikák:

  • WRC rajtok száma: 43
  • Pontok száma: 54

Szakaszgyőzelmek száma: 3

Szólj hozzá! hozzászólás

 A Turán Motorsport versenyzőpárosa, Turán Frigyes és Zsiros Gábor a világbajnoki idényük legjobb eredményét érte el a Ford Fiestával a  Katalán Ralin, ugyanis Frici és Gabi a vasárnapi zárónapot követően harmadik lett a WRC2-es kategóriában. A magyar páros összetettben a 16. helyet szerezte meg. A végeredményt azonban homologizációs vizsgálat felülírta, ugyanis a mérlegelésnél az első futómű 2 alkatrészénél minimális súlyeltérést találtak.

14615785_1161178130587182_6147019889935924649_o.jpg

"Vasárnap négy gyorsasági szakasszal zártuk a Katalán Ralit, ami most még inkább a szívünkhöz nőtt. Izgalmas nap volt, a szombati előnyünknek köszönhetően most az óvatosságra törekedtünk, ami ugyanolyan nehéz volt, mint amikor mindent kiadtunk magunkból és az autóból. Egy versenyzőnek lelkileg nagy kihívás visszafogottan menni, de szerencsére sikerült megtalálni a jó ritmust, amivel végig egyenletesen és biztonságosan tudtunk haladni és behoztuk a Fiestát a dobogós harmadik helyre.  Felgurultunk a pódiumra, és nagyszerű érzés volt, hogy pont a kedvenc versenyünkön értünk révbe. A verseny után viszont darabokra szedték az autót a homologizációs vizsgálaton, s úgy találták, hogy az első futóműnél két alkatrész nehezebb, az egyik 27, a másik 100 grammal. Ezért kaptunk 25 perc büntetést, így 5 hellyel hátrébb kerültünk az eredménytáblán. Jelenleg várjuk a végleges vizsgálat eredményét, mert az autót felkészítő TRT sem érti mi történhetett. Mindez azonban semmit nem von le a hétvégi versenyzés értékéből, örülönk, hogy így sikerült teljesítni a Katalán Rallyn " - mondja Turán Frigyes.

14681911_1161178153920513_5058994682698867452_o.jpg

"Nagyon boldogok vagyunk, egy nehéz verseny végén elértük azt, amit legmerészebb álmainkban sem gondoltunk. Többször autóztunk már Spanyolországban, de most minden más volt, változtak a körülmények, összetettebb pályák vártak ránk. Az első nap nem csak a sárral kellett megküzdenünk, de technikai hibák is akadályoztak minket, így nagy hátránnyal indultunk neki a szombati aszfaltos napnak. Itt ismét nehézségekbe ütköztünk, a változatos időjárás többször megtréfált minket, meg kellett tanulnunk jól beállítani az autót, kísérletezgettünk, de a körülmények annyira gyorsan változtak, hogy szinte lehetetlen volt tökéletesen eltalálnunk. Kanyarról kanyarra változott a tapadás, mindig meglepetésként ért minket, hogy a gumi épp száraz vagy nedves talajt ér-e. A körülményektől függetlenül sikerült okosan versenyeznünk és beosztani a szombati előnyünket, mely többek között ellenfeleink hibáiból adódott. Az autó tökéletes volt, a vasárnapi négy gyorsaságit karc nélkül megúszta, így a következő angol futamra szerencsére nincs túl sok munka vele. A csapat már az átépítésen dolgozik, hamarosan pedig indulnak a tesztek az utolsó világbajnoki futamunkra, amit két hét múlva rendeznek Angliában. Köszönjük a csapatnak, támogatóinknak és a szurkolóknak ezt a feledhetetlen spanyol kalandot" - teszi hozzá boldogan Zsiros Gabi.

14753833_1161178200587175_7543305031927989798_o.jpg

A Katalán Ralit összetettben S.Ogier és J. Ingrassia nyerte, a dobogó második fokára D. Sordo és M. Marti állhatott fel, míg a bronzérmes páros T. Neuville és N. Gilsoul lett.

Köszönjük a Partnereinknek!

Szólj hozzá! hozzászólás

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a pénteki küzdelmes napot követően aszfalton magabiztosan teljesítette a közel 142 kilométeres össztávot a Ford Fiesta R5-tel. A kiegyensúlyozott teljesítmény meghozta a gyümölcsét, ugyanis a magyar páros a WRC2-es kategóriában a dobogó harmadik fokáról érkezik a vasárnapi célegyenesbe.

unnamed_8.jpg

"Nagyon érdekesen alakult a szombati aszfaltos versenynap. Reggel elkövettünk egy kis hibát, ugyanis nem a megfelelő gumit választottuk, ami az első gyorsaságin még valamennyire működött, ám a következő három szakaszban már kevésbé. Biztonsági döntést hoztunk, nem mertünk túl nagyot kockáztatni, a puha keveréket tettük fel, pedig már  a kemény kellett volna, - így sok benne maradt a Fiestában ezen a néhány gyorson. A szerviz után a második körre kicsit változtatnunk kellett a taktikánkon, ugyanis hirtelen olyan helyzetben találtuk magunkat, ami ritkán fordult eddig elő velünk. Az előttünk autózó két versenyző hibázott, egyikük lecsúszott az útról, a másik páros az autót is összetörte, de szerencsére ők sérülés nélkül megúszták. Azonban ezeknek a külső körülményeknek köszönhetően egy érdekes szituáció alakult ki, hirtelen összetettben a kategória harmadik helyére jöttünk fel, ezért úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk és a biztonságos célba érés lesz az első. Okosan autóztunk, nem siettünk, ami jó taktikának bizonyult, ugyanakkor nagyon furcsa érzés volt tudatosan visszafogni a Fiesta valódi teljesítményét. Az eredményt látva viszont úgy érzem, megérte" - mesél a szombati nap izgalmairól Turán Frigyes.

Fotók: MGR Images / Makai Gergely

"Nagyon örültünk, hogy végre aszfaltos nap következik, nem titok, hogy ez a terep a kedvencünk. Egész nap egyenletesen tudtunk autózni, végig sikerült az első tízben tartanunk a Ford Fiestát az egyes gyorsaságikon, sőt a versenynap második felében az égiek olyannyira velünk voltak, hogy összetettben felértünk a dobogó harmadik fokára. Innen picit nehezebbé vált a dolgunk, annak ellenére, hogy mögöttünk és előttünk is nagy volt az időkülönbség, így nem kellett attól tartanunk, hogy könnyen behoznak minket, viszont ahhoz, hogy megőrizzük ezt a nagyszerű eredményt vissza kellett fognunk magunkat, ami ilyenkor egy versenyzőnek nagyon nehéz. Innentől csak arra gondoltunk, hogy túl szép ez a harmadik hely ahhoz, hogy lecsússzunk róla, így lassítottunk és hiba nélkül, megfontoltan teljesítettük a szombati utolsó szakaszokat. A szombati utolsó gyorsasági szakaszon az óvatosság ellenére az egyik leglátványosabb autózást sikerült bemutatnunk a Salou-i tengerparton és a kategóriánkban a hatodik helyen végeztünk. Vasárnap összetett harmadik helyről várjuk a folytatást, szeretnénk az utolsó négy gyorson is követni a jól bevált taktikánkat és az évben először, a kedvenc spanyol világbajnoki futamunkon behozni a Fiestát a dobogóra" - teszi hozzá bizakodva Zsiros Gabi.

unnamed_5.jpg

A vasárnapi zárónapon a versenyzőkre még négy gyorsasági szakasz és közel 63 kilométer vár.
Még bármi megtörténhet, ugyanis a verseny nagyon szoros, jelenleg összetettben S.Ogier és J. Ingrassia áll az élen.

Köszönjük a Partnereinknek!

Címkék: ford fiesta petrányi katalán rali Turán Frici Zsiros Gabi WRC2 turán motorsport

Szólj hozzá! hozzászólás

Turán Frigyes és Zsiros Gábor megpróbáltatásokkal teli napot zárt a spanyol rali második versenynapján, de az összeszokott páros végül jól jött ki a küzdelemből a Ford Fiesta R5-tel. Frici és Gabi kategória hatodikként várja a szombati aszfaltos folytatást.

unnamed_1.jpg

"Rendkívül nehéz pénteki napon vagyunk túl, ugyan reggel kaptunk néhány információt arról, hogy nedvesek a pályák, de arra nem számítottunk, hogy ismét szakadó esőben kell nekivágnunk a versenynapnak. Az első gyorsaságin emiatt nem a legmegfelelőbb beállításokkal rajtoltunk, ugyanis a futóműben nem a nagyon saras beállításokat használtuk a vizes, sáros pályákra. Ez megnehezítette a dolgunkat. A második körben sikerült javítanunk, állítottunk az autó beállításain, ami meghozta a gyümölcsét, azonban a harmadik gyorson el is veszítettük, amit itt nyertünk. Sajnos a leghosszabb, közel 40 kilométeres szakaszon a turbó cső bilincse lecsúszott, ami azt eredményezte, hogy körülbelül 36 kilométeren keresztül 100 lóerővel gyengébben mentünk, az az autónk ereje teljesen elszállt. A technikai hiba ugyan sokat elvett, de szerencsénk volt, mert annak ellenére, hogy a mai nap menetébe nem építettek be szervizt, Gabival volt nálunk pár szerszám, amivel ki tudtuk cserélni a bilincset, így a gumicsere zóna után már ismét tökéletes autóval folytathattuk a versenyt" - kezdi a pénteki versenynap értékelését Turán Frigyes.

unnamed_2.jpg

"Meglehetősen felemás napot zártunk, a rövid gumicserét követő gyorsasági se indult sajnos a terveink szerint, mert kaptunk egy jobb első defektet, ami miatt körülbelül 10-15 másodpercet veszítettünk az időeredményünkből, azonban a pénteki nap utolsó két szakasza nagyon jól sikerült és minden lemaradást behoztunk. Mondhatjuk, hogy minden jó, ha a vége jó. Összességében egész nap az első tízben tartottuk magunkat a WRC2-es kategóriában, sőt a versenynap végére felértünk a 6. helyre, amivel a megpróbáltatások ellenére teljesen elégedettek vagyunk. Összetettben pedig a szintén szép 24. helyről folytathatjuk a küzdelmet a két aszfaltos nappal, amit már nagyon várunk, jó lesz egy kis váltás a murváról. Igyekszünk most már a hátunk mögött hagyni a mai kemény versenyt, reggelig egy nagyot pihenni és maximálisan az előttünk lévő futamokra koncentrálni" - teszi hozzá bizakodva Zsiros Gabi.

unnamed_3.jpg

Szombaton és vasárnap a murvás terepet követően a versenyzők aszfalton folytatják a Katalán Ralit, szombaton összesen 8 gyorsasági szakasz és közel 142 kilométer vár az indulókra.Köszönjük a Partnereinknek!

Címkék: petrányi katalán rali Ford Fiesta Turán Frici Zsiros Gabi R5 WRC2

Szólj hozzá! hozzászólás

 

Turán Frigyes és Zsiros Gábor csütörtök este Barcelonában aszfalton kezdte meg a versenyzést a Katalán Ralin a Ford Fiesta R5-tel. Friciék az eső és sár ellenére nagyon jól teljesítették a Super Specialt, a magyar páros a WRC2-es kategóriában 6. helyről várja a pénteki folytatást a vegyes talajú spanyol gyorsasági szakaszokon.

day0_0002.jpg

"Csütörtökön kétszer sikerült szakadó esőben teljesítenünk a shakedownt, óriási sár volt, de a pályák szenzációsak. Leteszteltük az abroncsokat, kipróbáltuk a beállításokat, úgy érzem, a körülményekhez képest jól autóztunk, sikerült jól átmozgatnunk  a Fiestát és magunkat is. Szerencsére ezt a teljesítményt a heves zivatar ellenére az esti első barcelóniai gyorsasági szakaszon még tovább tudtuk fokozni, így a 6. helyről várjuk a holnapi folytatást, ami biztató kezdet.  Most úgy tűnik, hogy péntek reggelre kitisztul az idő és a hétvége már jobban alakul.  Nem szeretek sárban autózni, ilyenkor nem lehet annyira élvezni a versenyzést, egy idő után mindig kínlódásba megy át, hiszen egyre rosszabb minőségű pályákkal kell megküzdenünk nekünk és az autónak is" - mesél a csütörtöki napról és a Super Specialról Zsiros Gabi.

day1_0001.jpg

Fotók: Turán Motorsport/ MGR Images - Makai Gergely

"Természetesen most is, mint az elmúlt világbajnoki futamokon nagyon komoly mezőnyben szerepelünk, 19-en vagyunk a kategóriában. Ez egy igazi kihívás nekünk, sokkal jobb érzés egy ilyen mezőnnyel megküzdeni és felérni egy szép helyre, mintha gyengébb versenyzők között jóval előrébb tudnánk végezni. Sok helyi csapat indul, rengeteg a gyári autó. Vannak olyan gyorsasági szakaszok aszfalton, melyek tavaly lefelé tartottak, most pedig felfelé, így ezeken biztos, hogy ki fognak jönni az erőviszonyok. A csütörtöki barcelonai Super Special ennél jobban nem is sikerülhetett volna, az ítéletidő ellenére nagyon jól ment a Fiesta a gyönyörű környezetben. Pontosan, gyorsan autóztunk és úgy érzem, kihoztuk a maximumot magunkból és a Hankook abroncsokból is. Az első gyorsaságin az volt a cél, hogy egy jót autózzunk műszaki gond nélkül, amit teljesítettünk is. Izgatottan várjuk a holnapi versenynapot. Úgy gondolom, hogy az első tízbe ismét bravúr lesz felérni, de a kezdés nagyon jó, mi mindent meg fogunk tenni, hogy a vége is az legyen" - teszi hozzá Turán Frici.

day1_0008.jpg

day1_0012.jpg

Pénteken következő hat gyorsasági szakasz és közel 116 kilométer vár a versenyzőkre a Katalán Ralin.

day1_0011.jpg

 

 nevtelen_4.png

 

Címkék: spanyol aszfalt wrc murva ford fiesta petrányi katalán rali Turán Frici Zsiros Gabi WRC2 turán motorsport

Szólj hozzá! hozzászólás

Címkék: mecsek mecsek rali Rallye Rádió

Szólj hozzá! hozzászólás

A legenda szerint a KAMAZ-ok fuvarban érkeztek Budapestre, a csehszlovákok pedig már a Dakarra jártak.

8809.jpg

Hogyan és miért kerültek a szocialista haszongépjármű-ipar csodái az első Kamion EB-futamra? Mindent a pályaversenyzős mutációnkon.

Címkék: hungaroring truck race Kamaz

Szólj hozzá! hozzászólás

Elfelejtett úttörők voltak az első magyar kamionversenyzők, akik közül csak a legsikeresebbre, Krasznai Jánosra emlékszik mindenki. Emlékezzünk a kiválasztott versenyzőkre!

A teljes sztori a pályaversenyzős mutációnkon.

 

 

Címkék: truck race racing dream

Szólj hozzá! hozzászólás

Ogier ugyanolyan UFO, mint Loeb volt - Turánék zsinórban negyedszer szereztek pontot a Rali Világbajnokságon.

Papírforma lenne a Német Rali eredménye? Nem mondanám. Legfeljebb a győztes tekinthető annak. Régen volt ekkora tülekedés a mezőny elejében, mint mostanában, de a francia volkswagenes Sebastien Ogier klasszisokkal a mezőny fölé nő. Csak Finnországban betlizett, de több mint két futamgyőzelemnyivel vezet csapattársa Mikkelsen előtt. Nyomukban pedig a Hyundai serege, akik nagyon fogadkoztak, hogy Argentína és Szardínia után a németországi futamon is nyerni fognak.

ap-1pahqfbhn1w11_sebastien_ogier.jpg

Címkék: video wrc mikkelsen deutschland rally dani sordo médiabox seb ogier turán frici zsiros gábor mediabox

Szólj hozzá! hozzászólás

9 szakasz, 150 kilométer, Volkswagen uralom - a magyarok a WRC2-ben két nap után is pontszerző helyen.

A Német Rali második napján épp egy kétnapos magyar bajnoki futam teljes össztávját kellett mintegy tíz óra alatt teljesíteni. A kilenc szakasz között két 40 kilométeresnél is hosszabb volt, de jutott három rövidke super special is.

ap-1pafn4guh2111_sebastien_ogier.jpg

Sebastien Ogier (Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

Címkék: video wrc mikkelsen deutschland rally dani sordo médiabox seb ogier turán frici zsiros gábor mediabox

Szólj hozzá! hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) bükfürdő (12) bútor robi (17) citroen (51) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (33) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) ERC (25) erc (34) fiesta (54) finn rali (27) ford (91) Ford (16) ford fiesta (21) fotópályázat (20) gr.b (25) herczig norbi (14) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (10) i20 (11) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (39) lada (16) lancia (11) latvala (53) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (33) magyar (38) mecsek rallye (55) médiabox (66) mediabox (32) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (27) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (14) mnasz (16) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (16) onboard (22) ORB (14) orb (161) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (48) r5 (10) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (41) seb loeb (62) seb ogier (63) skoda (18) sprint (43) subaru (20) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (12) születésnap (11) teszt (47) turán frici (123) Turán Frici (12) vargagixxxer (13) veszprém (19) video (414) videó (29) vitaposzt (13) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) WRC (24) wrc (266) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (121)

HTML doboz