Picit furcsa volt Balogh Janit újra régi Mitsubishijében látni a tegnapi teszten. Többen kérdeztetek minket Facebook oldalunkon mit tudunk róluk, vajon tényleg megint az Evoval indulnak, vagy csak „véletlenül, megszokásból” került a Mitsubishi márka a nevük mellé a nevezés leadásakor? Balogh Janival a hollóházai tesztjük után beszélgettünk, és meglepően őszinte válaszokat kaptunk.

20170328113622_img_8175-01.jpeg

„A Miskolc Ralival kapcsolatosan nem jó szájízzel szálltunk ki az autóból, mert sajnos ott maradtunk az erdőben egy felhordáson. Az addigi tapasztalataink nagyon jók voltak, nagyon jól éreztük magunkat az autóban. Feszegettük a határainkat, láttuk, hogy az, amivel felkészültünk (beállításokkal és előzetes elképzeléseinkkel) jól tudtuk használni. Láttuk, hogy hova vagyunk jók, folyamatosan építkeztünk, de sajnos egy raliversenyen bármikor előforduló felhordás problémájára egyszer nem találtunk megoldást. Itt valamiért sem az autó, sem én nem voltunk alkalmasak arra, hogy ezt a feladatot megoldjuk és jól jöjjünk ki. Ennek egy forgás lett a vége. Ezt követően arra jutottam talán lassabban kellene menni, de ilyenkor kicsit csüggedek, hisz nem akarok lassabban menni egy ilyen autóval. A másik része pedig, hogy meg kell találjuk a megoldást arra, ami alkalmassá teszi az autót az ilyen helyzetek megoldására.” - vágott bele a történetbe Jani, majd kérdés nélkül a folytatta:

20170328132649_img_8309-01.jpeg

„Itt kell rátérnünk arra, hogy az Ózd Ralin már nem a Skodával, hanem a Mitsubishivel megyünk. Osztottunk, szoroztunk, és egy nagyon fájdalmas döntést hoztunk arra vonatkozóan, hogy ezzel a háttérrel és a rendelkezésre álló anyagi lehetőségekkel, a fejlődésre és az üzemeltetésre is figyelemmel – abban a minőségben amiben mi szeretnénk versenyezni – a tervszámok és tényszámok között sajnos voltak különbségek.

20170425130142_img_4147-01.jpeg

Meghoztuk azt a fájdalmas döntést - mivel az egyik szponzorunk részéről nem tudtak azok a feltételek teljesülni, amire számítottunk -, hogy nem kockáztatjuk, hogy eltűnünk a süllyesztőben, hanem visszaültünk a Mitsubishibe, és ugyanolyan motiváltsággal igyekszünk az Ózd ralin is helytállni. A Skoda sztorit pedig így egyelőre elengedtük.”

Mi lesz így a frissen, nullkilométeresen megvásárolt R5-ös Skoda Fábiával?

„Ez egy projekt lett volna részünkről, de olyan projektet nincs értelme finanszírozni, ami nem életképes. Annak semmi értelme nincs, hogy egy ilyen drága technika ott álljon a műhelybe.  Úgyhogy igazából arra fókuszálunk, hogy szeretnénk eladni: van egy ütőképes autónk, normális alkatrészbázissal rendelkezünk, az autóban minimális a kilométer, ez egy újszerű autó, ami várja a gazdáját…”


Fotók: Béres Gábor/Rallyedream

A láthatóan szomorú pilóta a körülmények ellenére ugyanolyan komolyan vette a mitsubishis tesztelést, ahogy korábban is megszokhattuk tőle: a versenyautóba ülés előtti pillanatokban testileg és fejben is felkészítette magát az átállásra, s bár mondhatnánk „nem is olyan sokat ment” a Skodával, mégis vissza kellett szoktassa magát a Mitsubishihez. Ennek ellenére egyértelműen látszott rajta a tőle megszokott profizmus, a teljes odaadás és odafigyelés, mely nélkülözhetetlen a jó eredményhez és pontos autózáshoz. Balogh Jani és Holczer Dani már szinte egybeforrtak Evo IX-es versenyautójukkal és bár nagyon jó volt őket – ha csak egy verseny erejéig is R5-ös autóban látni – ugyanolyan izgalommal fogjuk őket várni a pályák szélén a Mitsubishivel is.   

Címkék: mitsubishi orb ozd rali balogh jani skoda fabia r5 holczer dani

Szólj hozzá! hozzászólás

Horvátországban járt a rali világbajnokság vezetősége, a horvát kormány pedig nagymértékű támogatásáról biztosította a sorozat vezetőit.

Andrej Plenkovic kormányfő, Bozo Petrov miniszterelnök-helyettes és Janica Kostelić négyszeres olimpiai bajnok síző fogadta a WRC vezetőségét, hogy egy közeljövőben megrendezendő horvát WRC futamról tárgyaljanak.

A világbajnokság részéről a WRC promóter ügyvezető Oliver Ciesla, az FIA rali elnöke Jarmo Mahonen és a WRC Bizottság vezetője Carlos Barbosa jelent meg a tárgyaláson.

11149_croatiavisit-2017_002_896x504.jpg

Az FIA tisztviselők látogatásán egyeztetésre került a leendő horvát futam helyszíne is. Porec központtal és vegyes talajú futammal készül a horvát szövetség, a pályák pedig az isztriai régióban kerülnének kijelölésre.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, óriási öröm lenne ez a futam több ezer magyar raliszurkolónak is, hiszen sosem látott közelségbe kerülne hozzánk is ezáltal a WRC mezőny.

Forrás: wrc.com 

Szólj hozzá! hozzászólás

Fej-fej mellett áll a Citroen és a Ford az első nap után, nagy az adok-kapok Meeke és Ogier között.

A Korzika Rali nem egy nézőcsalogató verseny, az első nap csupán négy gyorsasági szerepelt a programban: délelőtt kettő, majd ugyanazok újra délután is, ráadásul szervizpark nélkül. Szombaton is ugyanez a menetrend jellemzi majd a versenyt egy szervizelési lehetőség többlettel.

Ennek ellenére nem autóztak keveset pénteken, hisz mindkét gyors 30 km-es volt (az egyik 31, a másik 29).
Reggel a Citroen és Kris Meeke autózott a leggyorsabban. A brit pilóta mindkét szakaszt nyerte az első körben, Ogier csak a harmadik alkalommal tudott válaszolni a Forddal, de akkor is alig egy másodperccel tudta csak megelőzni citroenes ellenfelét, aki ezt követően a negyedik gyorsaságit is megnyerte.

p-20170407-02432_news.jpg

Több, mint 120 km autózás után Meeke és Ogier között alig 10 másodperc a különbség. A harmadik helyen a mind a négy szakaszon harmadik időt autózó Neuville áll a Hundai i20 WRC-vel.

A 4-5-6. helyekért is nagy a csata: Breen, Sordo és Latvala 10 másodpercen belül állnak egymáshoz képest, az élen állóktól azonban már több, mint 50 másodperc a lemaradásuk.

p-20170407-02548_news.jpg

Korán hibázott a Toyota másik finn pilótája, Juho Hänninen. Már az első szakaszon odacsapta egy kőhídhoz Yaris WRC-jét. A fordos Ott Tanak valamivel tovább jutott: az észt versenyző a harmadik gyorson esett le az útról Fiesta WRC-jével.

Fotók: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

A WRC2 mezőnyében visszatérő Andreas Mikkelsen ezúttal is ellentmondást nem tűrően autózik. Skodájával négyből négy gyorsot megnyerve, 20 másodperccel vezeti a kategóriáját márkatársa Sarazzin és a Forddal versenyző Suninen előtt.

Szombaton újfent négy szakasz és 130-nál is több gyorsasági kilométer vár a mezőnyre.

Címkék: video wrc seb ogier mediabox meeke korzika rali

Szólj hozzá! hozzászólás

Rali Világbajnokság, Korzika Rali beharangozó

2017. április 6-9.

Nem pihen a Rali Világbajnokság mezőnye. Mexikóból egy rali erejére visszaköltözik a vén kontinensre, hogy aztán ismét visszatérjen majd az amerikai kontinensre. A hétvégén rendezik a Korzika Ralit, amely hat év szünet után 2015-ben visszakerült megérdemelt helyére a Rali Világbajnokság naptárába. Sebastien Loeb regnálása idején Korzika helyett Franciaország belsejében, Loeb „otthonában”, rendeztek ralit Francia Rali néven. Loeb távozásával azonban visszatért a versenynaptárba a sokak által kedvelt Szépség Szigete. A szezon első aszfaltos ralija új kihívások elé állítja a résztvevőket, ezúttal tavasz elején.

A Korzika Rali története a régmúltra tekint vissza. A versenyt először 1956-ban rendezték meg és a Rali Világbajnokság szerves része volt 1973-2008 között. 2009 egy furcsa év volt a Rali Világbajnokság történetében. Abban az évben ugyanis elmaradt a legendás Monte-Carlo Rali, de a Korzika Rali is, s helyette ebben az évben nem rendezték meg a Francia Ralit sem. 2008-ig Sebastien Loeb volt a király a Tour de Corse-on. Egymás után négyszer vihette innen haza a győztes trófeát a Citroen pilótája.

 Fotó: Amber PR

A hagyomány, mely szerint az aszfaltos Korzika és a Katalán Rali egymást követően került megrendezésre a világbajnokságban, idén megszakad. Korzikába ugyanis ezúttal nem ősszel, hanem tavasz elején érkezik meg a világbajnoki ralimezőny. Így most mindössze fél éve volt a szervezőknek felkészülni a mezőny újbóli fogadására.

2016-ban az akkor Volkswagennel hajtó Sebastien Ogier rajtcél győzelmet szerzett a Korzika Ralin. Ez nagy szám volt, hiszen hazai versenyén pályafutása során először állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A második helyezett Thierry Neuville volt a Hyundai volánja mögött, míg bronzérmesként Andreas Mikkelsen ért célba a Volkswagennel. Jari-Matti Latvala lemaradt a dobogóról, negyedik lett, pedig két évvel ezelőtt még a győztes trófeával távozhatott a francia szigetről.

A csapatok most is mint mindig teszteléssel hangoltak rá a hétvégi megmérettetésre. A Toyota, amely debütáló évében a második helyen áll a gyártók között, négy napos tesztet hajtott végre a mediterrán szigeten. Az idei évtől toyotás színekben versenyző Latvala jól kezdte az évet, jelenleg második Ogier mögött az egyéni ponttáblán.

Nagyon jó teszten vagyunk túl, 380 km-t teljesítettünk két nap alatt. Egyik nap szűk és buckás utakon, míg a következőn gyors és koptató aszfalton hajtottunk. A ralin mindkettőben lesz részünk, s úgy hiszem jó köztes beállítást találtunk. Monacóban már láthattuk, hogy mire is képes az autó aszfalton, s most úgy érzem, hogy az autó sokkal jobb, mint a Montén végrehajtott tesztek során.” – szögezte le magabiztosan a Toyota finn pilótája.

Fotó: Amber PR

Mads Östbergnek eddig nem alakul túl fényesen az éve. A Svéd Ralin állt rajthoz idén először, de már a nyitó napon kiesett, miután elvesztette Fiestája hátsó szárnyát. A Mexikó Ralit azért hagyta ki, mert a rali egybeesett gyermeke születésének dátumával. S a most hétvégi ralit is ki kell hagynia a norvég pilótának. Kimaradásának oka az, hogy nem volt elég ideje a tesztelésre a szezon első aszfaltos ralija előtt. Elmondása szerint nem indul el olyan ralin, ahol olyan autóval kellene versenyeznie, amelyet nem tesztelt le eléggé, ráadásul nem lenne esélye előkelő helyezésre sem. Ehelyett kiélvezi még azt a kis időt, amelyet gyermekével tölthet, mielőtt ismét belevetné magát a ralizás sűrűjébe. A Korzika után következő Argentin Ralin jól szokott szerepelni, tavaly ötödik lett.

Az időjárás a hétvégén is fontos szereppel bír majd, hiszen Korzika egy sziget a tenger közepén és az időjárás tavasszal is nagyon változékony. Mivel hirtelen zivatarok most is bármikor kialakulhatnak, az abroncsválasztás különösen összetett feladattá válik. Vagyis ez az év egyetlen olyan ralija, amelyet a pilóták többsége nem megfelelően megválasztott abroncsokon teljesít.

 

A rali

A 2017-es Korzika rali három napon át tart, s a 10 gyorsasági szakasz 316.76 km-t tesz ki. Ez azt jelenti, hogy idén is hosszú gyorsasági szakaszok elé néz a mezőny. Mindössze tíz (!) gyorsasági szakasza a legkevesebb a naptárban. Az egész szigeten a korzikai klasszikus szűk és kanyargós hegyi aszfaltos utakon halad majd a mezőny.

A rali időpontját tavaszra helyezték, de ezen kívül túl sok változás nem történt. A rali központja Ajaccióban lesz. Az egyetlen szervizparkot idén ismét a sziget egy távoli észak-keleti pontján, a Bastia reptéren rendezik be. A Power Stage pedig Porto-Vecchióban lesz.

A rali leghosszabb napja a szombati, amikor is a két hosszú északi szakaszon kétszer megy végig a mezőny, összesen 131.92 km-t megtéve. Vasárnap idén is mindössze két szakaszt kell a mezőnynek teljesítenie, de az aznapi első szakasz idén is az extrahosszú, 53.78 km-es gyorsasági lesz. 

A világbajnokság állása a Mexikó Ralit követően:

Egyéni

1.   Sebastien Ogier (FRA) M-Sport WRT                                               66 pont
2.   Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Racing WRC                                    58 pont
3.   Ott Tanak (EST) M-Sport WRT                                                         48 pont
4.   Dani Sordo (ESP) Hyundai Motorsport                                             30 pont
5.   Thierry Neuville (BEL) Hyundai Motorsport                                      28 pont
6.   Kris Meeke (GBR) Citroen WRT                                                       27 pont
7.   Craig Breen (IRL) Citroen WRT                                                        20 pont
8.   Elfyn Evans (GBR) M-Sport WRT                                                     20 pont
9.   Hayden Paddon (NZL) Hyundai Motorsport                                     17 pont
10. Stephane Lefebvre (FRA) Citroen WRT                                           10 pont

 

Gyártók

  1. M-Sport WRT 103 pont
  2. Toyota Racing WRC 67 pont
  3. Hyundai Motorsport 65 pont
  4. Citroen WRT 55 pont

Forrás: Amber PR

Címkék: wrc korzika rali amber pr

Szólj hozzá! hozzászólás

 

A 23. HELL Miskolc Rally második napjának 2. szakaszán, Imola település előtt nem sokkal Friedmann Zsolt és dr. Kovács Annamária Mitsubishi Lancer Evo IX-es versenyautója árokba esett. A baleset után a pilótát mentőautóval szállították kórházba. Ez ügyben kerestük őt, egy nappal az eset után, hogy elmondhassa mi történt velük.

Értelemszerűen az lenne az első kérdésem, hogy vagytok/ hogy vagy?

Nagyon köszönöm a kérdést Gábor, meglepően sok idegen embertől is megkaptam ezt, nagyon jól esik. Így utólag már könnyen csinálok viccet az eseményekből, összefoglalva az állapotomat csak annyit mondok ma mindenkinek: azért nem szabadultok ilyen könnyen meg tőlem :)
Az autó jobb oldalában pedig 100%-os egészségnek örvend Annamari, úgy látszik, ő még nálam is elpusztíthatatlanabb!

Nagyon sok pletykát és kitalációt lehetett hallani a pályák szélén a szurkolók között. Kérlek meséld el, mi történt pontosan!

Én is olvastam egészen hajmeresztő verziókat is, a valóság ennél azért kevésbbé drámai. Nagyon jól ébredtem vasárnap, jó hangulatban kezdtük a napot – annak ellenére is, hogy csak reggel szembesültünk vele, hogy az éjszakai időjóváírások és korrekciók után lecsúsztunk a negyedik helyre az összetett sorrendben. Hét másodperc állt közénk és a harmadik helyezés közé, ezt céloztuk meg, és volt egy egész napunk ezt lefaragni. Nem tűnt lehetetlennek, a tempónk meg volt addig a versenyen, a hátrányunkat egy kellemetlen defektnek köszönhetjük. Ezt végigmérve: nem siettünk túlzottan ! A Kánó-Ragály szakaszon kerültünk érdekes helyzetbe, következett a szakasz egy sarkalatos pontja, egy 300 méteres padlógázos ereszkedést követő jobb kanyar, ami koszos volt. Erre készültünk, a féktávot is megtaláltam, viszont a kigyorsításnál még mindig sok kavics volt az úton, és a kanyar sem „fogyott” még el alólunk, így gázadásra az út melletti vizesárokban landoltunk, kb. 50 km/h-val.

 17424863_1151195678325064_7640730631499882627_n.jpgFotó: Kovács "Pici" Krisztián

Az autóban a kár 10.000 Ft körül mérhető, minden a helyén. Nem borultunk tetőre, nem gyulladtunk ki, és semmi egyéb – ezekhez hasonló – durva formáját nem követtük el a ralibaleseteknek. Mindezen szerencsés körülmények ellenére sikerült nekem valahogyan olyan ütést kapnom alulról, amely – a már elkészült diagnosztika alapján – összekoppintotta a gerinc csigolyáimat. Igen, ilyen szerencsétlenül is csak kevesen tudnak esni – úgy látszik, közéjük tartozom. A derekamban fellépő borzasztó fájdalom, és az elzsibbadt alsó végtagjaim miatt szállítottak – az egyébként fénysebességgel érkező mentők – a BAZ megyei kórházba, gerincsérülés gyanújával. Azért be kell vallani, be voltam szarva rendesen...  A negatív röntgen lelet, és az időközben „visszakapott” lábaim engedtek arra következtetni már tegnap: hamarosan visszatérünk !

A verseny első két szakasza után vezetted az ORC-t, aztán újra lecsapott a "miskolci mumus" és defektet kaptatok. Hogyan értékeled az első napot?

Az első nap teljesítményével elégedett vagyok. Úgy kezdtünk, ahogy terveztem, sőt. Viszont egy defekt miatt elvesztegetett 30-40 másodperc meg tudja pecsételni a versenyünket. Persze, nem adtuk fel, csak nehezen találtam az ideális tempót ahhoz, hogy gyorsan – de lehetőleg még nem túl sok kockázattal faragjam le a hátrányt. Vegyes tempóban, de jó szájízzel autóztunk az első napon.

Hogyan állsz most az ózdi versennyel? Megpróbálsz elindulni vagy kisfiad születését várva abszolút nem is tervezed az indulást?

Az autónkban tényleg nem keletkezett kár, és talán én is hadra fogható leszek 1-2 hét múlva, viszont Ózdon legfeljebb lelkes szurkolóként fogok részt venni. Április hónapban Noel születése mindennél fontosabb a számomra. Az azt követő időszakban szeretnénk a lehető legtöbb bajnoki futamon megnehezíteni az ORC pilótáinak a dolgát – akik között egyébként nagyon jól érezzük magunkat

 

 

Címkék: miskolc crash orb miskolc rallye freidmann

Szólj hozzá! hozzászólás

Miskolcról nem csak hangban, de képben is jelentkezik a Rallye Rádió:

Videó szombaton Mályinka, vasárnap pedig Kánó utolsó néhány száz métere + a Stop

Rádió (a szokásos hang, de amikor kép is van akkor többnyire azonos lesz a két hang, de nem mindig!

Címkék: miskolc orb miskolc rally rallye radio Rallye Rádió

Szólj hozzá! hozzászólás

Európa egyik legerősebb bajnoksága a magyar, ami ma kezdődik Miskolcon

Sokak szerint a magyar ralibajnokság aranykora a kétezres évek közepe, a WRC-s csaták ideje volt. A mai napig emlegetjük azokat az időket és nem csak a bezzegrégen mentalitás mondatja ezt velünk, raliszurkolókkal. Akkoriban még nem minden a megmondó emberkedésről és a mindent körülvevő negatív mentalitásról szólt, hanem igazán élvezettel jártunk ki több tízezer társunkkal együtt a versenyekre. Az azóta eltelt közel 10 év alatt sokat változott a bajnokság, voltak szebb és kevésbé szebb éveink. Most viszont eljutottunk odáig, hogy minden elfogultság nélkül kijelenthessük: a legizgalmasabb év lehet az idei.

Aki nem követi rendszeres figyelemmel a magyar ralibajnokság világát, jogosan kérdezhetné mire fel ez a nagy hurráoptimizmus. Közhelynek tűnhet ugyan, de igaz: a mezőny technikai színvonalát tekintve miénk lett Európa egyik legerősebb nemzeti bajnoksága lett 2017-re. 16db(!) top autó indul a szezonnyitó miskolci futamon, ami a nemzeti bajnokságokat tekintve kiemelkedően magas számnak tekinthető.

r5.png

Mi is számít most top autónak? A WRC autók kitiltását követő időszakban előbb a S2000-es és R4-es autók számítottak bajnokesélyes technikáknak. Az R4-es autók ma már nem küzdhetnek az abszolút bajnoki címért, a S2000-es kocsik pedig kikoptak a mezőnyből és R5-ös összkerekes, turbós versenyautók lepték el a magyar bajnokságot. A jelenlegi versenyautópiacon öt márka kínál ilyen autókat, melyből négy a magyar bajnokság futamain is megtekinthető: Skoda Fabia, Ford Fiesta, Hyundai i20 és Peugeot 208.


dsc_2167-01_1.jpeg

Ranga Péter és Ranga László is ugyanolyan autóval vág neki. A Skodákat a Topp Cars műhely üzemelteti, kíváncsian várjuk a testvérharcot a bajnoki futamokon.

Az elmúlt két év bajnokautója a Skoda Fabia R5, mellyel Herczig Norbert tavaly már év közepén bebiztosította harmadik bajnoki címét. Ötből öt futamot nyert zsinórban, és már a június Székesfehérvár Ralin megnyerte a bajokságot. Idén biztosan nem lesz ilyen könnyű dolga, hiszen rajta kívül további 6 páros indul ugyanilyen autóval, köztük a két Ranga – fiú, László és Péter is.

 17342637_1384389181619514_4068936313565378793_n.jpg

 Herczig Norbert a Skoda Rally Team Hungária versenyzője, 2017-től hivatalosan is a MOL-csapat tagja. 2015 közepétől versenyez Skoda Fabia R5-tel. A tapasztalat és az autóismeret mindenképp a javára szolgál, a tavalyi megbízható és stabil teljesítménye már az év közepén bebiztosította számára harmadik bajnoki címét.

A tavalyi 3-as géposztályban Mitsubishivel bajnokságot nyerő Balogh János-Holczer Dániel páros is R5-ös Skodára váltott. A miskolci versenyzők az elmúlt évben meggyőző fölénnyel nyerték a kategóriájukat, ezért idén is sokat várnak tőlük a szurkolók.

20170328125253_img_8276-01.jpegFotó: Béres Gábor/Rallyedream

A feltörekvő fiatal generáció legnagyobb ígérete lehet Vincze Feri, aki Bazsó Attilával a jobbján szintén Fabia R5-be ülhet az idei szezonban. A szécsényi pilóta eddig nagyjából 100km-t tudott megtenni a kocsival, kíváncsian várjuk mire lesz képes Miskolcon. 

20170322_135551-01.jpegFotó: Béres Gábor/Rallyedream

A Skoda legerősebb konkurenciája a Ford Fiesta R5, mellyel hatan indulnak a bajnokságban. Ezzel a típussal lett tavalyi második, 2009 bajnoka, Hadik András. Ugyancsak Forddal versenyzik a háromszoros bajnok Kazár Miklós is. A szurkolók nagy örömére hazatér a tavaly a világbajnokságot is megjárt Turán Frigyes is, aki szintén Ford Fiestával áll rajthoz Miskolcon.

17389111_413885332312534_7970649930800584126_o.jpgFotó: Kovács Martin/MGR Images/Hadik Rallye Team

 Turán Frigyes tavaly a WRC2 kategóriában indul a világbajnokságon, ahol hatból hat alkalommal tudta pontszerző helyen célba juttatni Fordját. A Katalán Ralin ráadásul dobogóra is állhatott Fiestájával. A Turán Motorsport versenyzője idén újra a magyar ralibajnokság futamain indul.

20170326113604_img_7484-01.jpegFotó: Béres Gábor/Rallyedream

2017-ben végre megjelenik a Hyundai i20 R5 is a magyar bajnokságban. Ezzel a típussal ketten is indulnak, bár mindkét versenyző újnak számít ebben a kategóriában. Lovász Pál már rendelkezik némi hyundai-os tapasztalattal, míg Velenczei Ádám először indul a koreaiak raliautójával.  Peugeot 208-ból is láthatunk egyet Magyarországon, míg az ötödik márka, a Citroen DS3 R5-tel az Európabajnokságon indul Botka Dávid.

 20170327113457_img_7867-01.jpegFotó: Béres Gábor/Rallyedream

Mennyibe került egy aktuális top-autó? A gyári versenyautók árai nem publikusak, így csak a használt- raliautó piacról tudunk képet kapni az árakról. Mint ahogyan az utcai autóknál, úgy itt is megállapítható, hogy nagy a szórás az árak között. Összességében elmondható, hogy ha valaki egy valóban bajnokesélyes autót szeretne beszerezni, legalább 200-250.000 euróval kell rendelkezzen. Bár használtan akár 200.000 alatt is elérhető egy-egy R5, Magyarországra az idei évre több versenyző és csapat is teljesen új versenyautókat hozott haza.

Az Országos Rally Bajnokság mezőnye mellett az Országos Rally Challange indulói is ugyanazt a távot teljesítik majd. Ebbe a kategóriába kerültek a már lejárt homologizációjú autók: az R4-es kocsik, a spéci Ladák, de még a WRC-k is. Utóbbi versenyautóval az elmúlt években már csak egyetlen versenyző, Csík Zoltán indul, aki az idén Petter Solberg ex-gyári Subaruját mutatja meg a szurkolóknak.

 17453506_10208713778066770_756059635_o.jpgFotó: Gulyás Bence

Talán még az első osztálynál is nagyobb küzdelem várható a Rallye2 (másodosztály) versenyein. A tavaly Lada VFTS-sel bajnokságot nyerő Vizelli Károly dolgát az R2-es autókkal versenyző fiatalok nehezíthetik meg.

 17499385_1388132324578533_7243165064975157639_n.jpg

Az elmúlt évek hagyományaival ellentétben idén nem Egerben, hanem a 23. Hell Miskolc Ralival veszi kezdetét a 2017-es magyar ralibajnokság. A nevezési listán 140 páros szerepel, a bükki és borsodi ralipályákon szombat és vasárnap zajlik majd a küzdelem.

A verseny előtt élőben jelentkeztünk a facebook oldalunkon

Címkék: r5 orb hadik herczig norbi turán frici ranga lacika ranga peti balogh jani skoda fabia r5 fiesta r5 vincze feri maricsak miki

1 komment hozzászólás

Az idősebb raliszurkolók számára biztosan ismerősen cseng a Czél név, ami nem pusztán a véletlen műve. Czél Péter korábban aktív résztvevője volt az Országos Rally Bajnokságnak. A mitsubishi-s pilóta már jó pár éve felhagyott a versenyzéssel, a vár azonban nem válik vízzé és most fia, Balázs folytatja a családi hagyományokat.

Czél Balázs mindössze két éve kezdte a ralizást. 2015-ben rögtön egy Subaru volánja mögött kóstolt bele a ralisprintek világába. Ahogy a fiatal pilóta fogalmaz: „egyből beleszeretett a raliba.”  Egy év sprintet követően autóváltás és szintlépés következett. Egy 2004-es Imprezával tavaly már több ORC futamon (Egerben és Miskolcon) is rajthoz állt, Ózdon pedig élete első ORB futamát is sikeresen teljesítette.

 

„Tapasztalatszerzés szempontjából tökéletes évet zártunk – értékelte a 2016-os évet a miskolci pilóta. Az autó minden versenyen kitartott alattunk, és minden versenyen célba értünk. A MARB futamok mellett ORC és ORB bajnoki pontokat is szereztünk navigátorommal, édesapámmal, aki nagy segítségemre volt a jobb egyben. Tudom, hogy sok van még az autóban, igyekszem egyre jobban kiismerni és lehetőség szerint kihozni belőle a legtöbbet.”

17457862_1390776017647497_2325162329302666524_n.jpg

2017-ben új navigátorral és töretlen lelkesedéssel folytatja a két éve megkezdett utat Czél Balázs: „idén még mindig a tapasztalatszerzés az elsődleges célom. Újdonság lesz számomra, hogy már nem édesapám,  hanem egy jó barátom, Pásztor Tamás ül majd be mellém a Subaruba. Terveink szerint teljes évet megyünk az ORC Bajnokságban, mellette ahogy tudunk MARB versenyeken is indulunk és ott leszünk az évvégi Mikulás és Szilveszter Ralikon is.”

15320423_10205603592888774_1660952597_n.jpg

Az év első ORC futama április első hétvégéjén Miskolcon kerül megrendezésre, mely jól ismert terep Balázs számára: „ismerjük a környezetet, a pályák nagy részén korábban is mentünk már. A pályaismeret mellett külön öröm számomra, mikor sok ismerőst és barátot látok az út szélén, jól esik az ő buzdításuk, szurkolásuk. Nagyon köszönöm édesapám, családom és barátaim támogatását!”

16910589_1541309475897060_227874761_o.jpg

Az idei évben a tavaly megálmodott dekorral és a már jól bevált Subaru Imprezával vág neki élete első komplett ORC szezonjának a Czél Balázs – Pásztor Tamás páros. Kövessétek őket, szurkoljatok nekik is és találkozzunk a pályák mellett Miskolcon!

Címkék: subaru orb orc czél balázs

Szólj hozzá! hozzászólás

Újdonságokkal teli év vár Turán Frigyesre, ugyanis a tavalyi világbajnoki szezont követően idén ismét hazai terepen ül be a Ford Fiesta R5 volánja mögé, ráadásul az első futamon, a Miskolc Rallye-n új navigátor segíti a munkáját.

13411973_1127575880634180_4495125267334622506_o.jpgFotó: Béres Gábor/Rallyedream

Címkék: miskolc r5 orb 2017 ford fiesta turán frici zsiros gábor Hankook turán motorsport farnadi ági

Szólj hozzá! hozzászólás

 Bár már fél éve véget ért a 2016-os raliszezon, a top pilóták a holtszezonban is gőzerővel készülnek a következő évad kezdésére. Nincs ezzel másképp az elmúlt két év abszolút magyar bajnoka, a Skoda Rally Team Hungária versenyzője, Herczig Norbert sem. 

offseason.png

Az immár háromszoros magyar bajnok versenyző felkészülését januártól bemutató mini-videó sorozat befejező részéhez érkezett, tekintsétek meg mikor - mivel és hogyan készült Norbi a március végi szezonkezdetre. 

Címkék: magazin orb herczig norbi

Szólj hozzá! hozzászólás

Nem mindennapi mutatvány, senki ne próbálja ki otthon!

sti-bobsled-118-876x535.jpg

Mark Higgins nevével biztosan sokan találkoztatok. Amellett, hogy Subarujával végigment a híres Man TT motoros versenyen, több filmben is kaszkadőrködött már. A háromszoros brit ralibajnok vezetett James Bond filmekben, de a Halálos iramban sorozat részeiben is bőven akadt munkája.

sti-bobsled-130-876x535.jpg

Ezúttal az az egészen elborult ötletük támadt a Subaruval, hogy a Prodrive által felkészített WRX Sti-vel teljesítik a világ legrégebbi természetes bobpályáját, az 1928-as és 1948-as Téli Olimpia helyszínül szolgáló St. Moritzban.

obr_bob_run_plan.jpg

sti-bobsled-103-876x535.jpg

A pálya 1700 méter hosszú, 130 méteres szintkülönbséggel, átlagosan 8%-os lejtéssel. Amellett, hogy kifejezetten szűk, egy elég komoly patkókanyar is megnehezítette az autóval való teljesítését. A döntött balos ugyanis csak akkor sikerülhetett a brit pilótának, ha legalább 29, de nem több, mint 35 mérföldes sebességgel végzi el a manővert. Nem sokon múlott, de végül is kiadta neki!

A 45 éves versenyző egy speciálisan megerősített Subarut használt, természetesen a rali világbajnokságokról is jól ismert szöges virsligumikkal. 

sti-bobsled-132-876x535.jpg

További látványos képek a jamaikai bobcsapat teljesítményéhez hasonló produkcióról:

Kíváncsian várjuk lehet-e még ezt az ötletet überelni. Ha igen, Higgins és a Subaru tutira megcsinálják.

4 komment hozzászólás

Szeptember első hétvégéjére került a Budapest Rali!

Aláírásra került az 51. Mecsek Rally rendezői szerződése is, így megoldódott az eredeti naptártervezet legnagyobb problémája.

orb_2017_1.png


"Hosszas egyeztetéseket követően, a Pécsi Sport Nonprofit ZRT. mint rendező, a Rallye Bizottság kérésének eleget téve, biztosított minket a kellő garanciákról az ez évi Mecsek Rallye sikeres lebonyolításához. Ezáltal a tegnapi napon aláírásra került az 51. Mecsek Rallye rendezői szerződése, mely alapján a 2017. október 13-15. között megrendezésre kerülő FIA Historic Rallye Európa Bajnoki futammal egy időben bonyolítjuk le az Országos Rallye Bajnokság (ORB,ORC,HIS) záró futamát is.

17350010_770628266420180_4721767083388107730_o.jpg

A tradicionális mecseki verseny megrendezhetősége érdekében, a Budapest Rallye új szervezői vállalták, hogy a visszatérő fővárosi versenynek más időpontot találnak, így a Budapest Rallye futama, szeptember 1-3 időponttal a Kelet-Autosport Kft. lebonyolításában kerülhet megrendezésre."

Áll Oláh Gyárfás MNASZ elnök ma közzétett nyilatkozatában. Így végre megoldódott a naptár, lesz Mecsek és Budapest Rali is. Bízunk benne, hogy a többi futam is gond nélkül megrendezésre kerül és egy remek raliévnek nézünk elébe. Ne feledjétek, mához két hétre Miskolcon veszi kezdetét a 2017-es Országos Rally Bajnokság.

Címkék: versenynaptár orb mecsek 2017 mecsek rallye ORB budapest rallye mecsek rali

Szólj hozzá! hozzászólás

A hétvégén rajtolt el az osztrák rali bajnokság, ahol a 11 R5-tel nevező páros mellett hárman WRC-vel is indulnak. Ahogy az már tavaly is kiderült: bajnokságot csak ezzel a típussal lehet nyerni a sógoréknál.

Raimund Baumschlager tizenháromszoros osztrák "örökös" bajnok. 2003-tól 2015-ig (2011 kivételével) zsinórban nyerte a bajnokságot. Tavaly a WRC-k visszatérésével azonban vajmi kevés esélye maradt, hiába a világ egyik legfrissebb és már-már full gyárinak mondható Skoda Fabia R5-ösével indult.

baumschlager_weiz_2015_illmer_2.jpg

17218626_1169806963117696_5531910206649758829_o.jpg

Az idei évet szintén Skodával kezdte (többek között az S2000 és az R5 fejlesztésében is résztvevő) 58 éves pilóta, az idén 35. jubileumát ünneplő Baumschlager nagy dobásra készül. Ő lesz ugyanis az első privát pilóta, aki egyes osztrák versenyeken az elmúlt évek világbajnok autójával, a VW Polo WRC-vel állhat majd rajthoz.

vw-polo-wrc_2016_1.jpg

Az évadnyitó Rebenland Ralin nevezési rekorddal vette kezdetét, a 89 induló között sok magyar párost is találhatunk. 

 

Címkék: külföldi magazin osztrák polo r wrc mundl baumschlager örm

Szólj hozzá! hozzászólás

A Ranga tesók évek óta ott vannak a magyar ralisportban, meg-megvillantak ugyan, de eddig az áttörésre várni kellett. 2017 viszont a kitörés éve lehet. Alig vagyunk túl a sajtótájékoztatón, ahol minden kiderült: az autók, a navigátorok és a "színek" is. Mi egy rövid interjúra kaptuk el Lacikát és Petit.

Ki, mivel, kivel és hol?

Peti: Skoda Fabia R5 a magyar bajnokságban. Navigátorom Szőke Tamás lesz, akivel tavaly év végén több versenyen együtt mentünk.

dsc_2199-01_1.jpeg

Fotó: Murányi Kata

Laci: Ugyancsak Skoda Fabia R5, ugyancsak ORB. Nekem Tóth Imi fog diktálni, nem hiszem, hogy bárkinek be kellene mutatnom. 

 dsc_2191-1-01.jpeg

Fotó: Murányi Kata

Mennek tehát a Ranga tesók egymás ellen, a nagyok között?

Laci: Így van, a 2017-es esztendőben egy csapat színeiben indulunk az Országos Rally Bajnokság futamain, mindketten ugyanolyan autóval.

Ki miben győzte le a másikat legutóbb?

Peti: Legutóbb a Baranya Kupán versenyeztünk egymás ellen, ahol mi nyertünk, de Laciék egy öregecske Evo 8-as Mitsubishivel mentek, ami jóval lassabb autó az R5-ösnél. Egyébként egy évvel korábban Laci vert meg minket, amikor ugyanolyan autókkal mentünk mindketten.

Laci: Szerintem nagyjából ugyanazt a szintet tudtuk hozni eddig, mikor egymás ellen versenyeztünk, aminek én nagyon örülök!

dsc_2185-01.jpeg

Fotó: Murányi Kata

Hogy készültök fizikailag, illetve mentálisan a szezonra?

Peti: Nagyon sok futással készültem a télen és 3 hónapos intenzív fizikai edzést is csináltunk együtt Lacival, így fizikailag teljesen fittnek érzem magam, sőt jobb állapotban vagyok mint tavaly az Eb szezon kezdetén.

Laci: Bicikli és futás, amivel az állóképességünket próbáljuk növelni, illetve rendszeresen látogatjuk a konditermet! Sok belsőkamerás felvételt nézek és próbálom figyelni az R5-ös autók kezelését!

dsc_2177-01.jpeg

Fotó: Murányi Kata

Mik az elvárások, mi lehet a realitás?

Laci: Rengeteg jó autó és páros lesz az idei szezonban, úgyhogy nehéz ezt így látatlanban megmondani, főleg számomra annyira új lesz minden, hogy még csak tippelni sem tudok. Utoljára 2008-ban indultam a Miskolc Ralin, az pedig elég régen volt már!

Peti: Nagyon erős lesz az idei ORB mezőny és aki az első 7-8-ba akar kerülni, annak mindent meg kell tennie a siker érdekben és nagyon gyorsan kell autóznia. Mi is ezen leszünk természetesen!

Nem féltek attól, hogy beleszürkültök a mezőnybe?

Peti: Sajnos az elmúlt években keveset versenyeztünk itthon, így a pályaismeretünk hiánya nagy hátrány lesz szinte minden versenyen, de tavaly is bebizonyítottuk, hogy tudunk gyorsak lenni. Mindent megteszek érte, hogy felnőjek a feladathoz és remélem azért inkább színes egyéniségei leszünk a mezőnynek.

Laci: Attól egyáltalán nem. Mindent megteszünk, hogy hamar felvegyük a ritmust, egy ilyen autóval versenyben kell tudni lenni! Mindketten nagy tapasztalattal rendelkező navigátorral mehetünk, aminek előnyeit már most érezzük, így szerintem hamarabb fel tudjuk venni a ritmust!

dsc_2237-01_1.jpeg

Fotó: Murányi Kata

Peti, nem visszalépés itthon menni az EB után?

Peti: Szakmailag lehetséges hogy úgy tűnik, mert aki járt már EB futamon, az tudja, hogy kint milyen pályák vannak és mennyi feladat van egy Európa-bajnoki futam kapcsán. A hazai mezőny viszont sokkal erősebb szerintem és ennyi R5-ös autóval egymás ellen harcolni, szerintem minden idők egyik legkomolyabb bajnoksága lesz idén.

Mi szerepel a ralis bakancslistáitokon?

Laci: Nyilván egy VB futam álma mindenkinek. De először egy OB futamot nyerni - nagy harcban.

Peti: Az enyémen egy világbajnoki futam egy R5-ös autóval. Na azért sok mindent feláldoznék!

dsc_2167-01.jpeg

Fotó: Murányi Kata

Melyik a kedvenc versenyautó dizájnotok? Ezt nem próbáljátok megidézni valahogy?

Peti: Édesapám marlborós autói nagyon tetszenek! Ha lenne olyan támogatónk aki azt a színvilágot képviselné, szívesen kipróbálnám.

Laci: Petihez hasonlóan a marlborós Lacnia, de a MOL-os Subaru is nagy kedvencem. Titkos álmom, hogy egyszer az egy igazi A-s Subaruval mehessek egy Mikulás Rally-t, édesapánk dizájnjával! :)

 

Címkék: orb skoda fabia ranga lacika ranga peti ORB tóth imi szőke tamás topp cars skoda fabia r5

Szólj hozzá! hozzászólás

2017-től újra hivatalos szponzorként tér vissza a magyar ralibajnokságba a MOL, mely idén az immár háromszoros magyar ralibajnokot, Herczig Norbertet támogatja majd.

17372966_1588529391175472_898699778_o.jpg

A MOL Rally Team pilótái: Ranga László és Kiss Ferenc után Herczig Norbi a következő ralipilóta, akit idén hazánk egyik legmeghatározóbb vállalata is támogat majd. A skodás versenyző már tavaly is a mOL saját fejlesztésű Racing Fuel RST névre keresztelt, 102-es oktánszámú versenyüzemanyagját használta, mely segítségével zsinórban öt futamot is megnyerve szerezte meg a bajnoki címet.

mol.jpg

Hercig a MOL hivatalos szponzoráltjaként csatlakozhat a MOL-csapathoz, a magyar sport olyan kiemelkedő alakjai közé, mint a teniszező Babos Tímea, a kardvívó Szilágyi Áron vagy épp Fa Nándor.

17379750_1588529341175477_1010679185_o.jpg

„Büszkén tekintek a MOL logójára autómon, hiszen egyet jelent a legmagasabb minőséggel” – nyilatkozta az együttműködésről Herczig Norbert. A pénteki sajtótájékoztatón megerősítette azt is hírt is, mely szerint idén még a magyar bajnokságra koncentrál a pilóta, emellett 2018-tól már az Európa bajnokságon való részvételt tervezik.

 

Címkék: orb herczig norbi MOL

Szólj hozzá! hozzászólás

Harmadik rali, harmadik győztes márka. Colin Mcrae felfedezettje felejthetetlen győzelmet aratott Mexikóban, az elmúlt évek legizgalmasabb befejezésével.

Fotók: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Az első két futam után valószínűleg senki nem számított arra, hogy a Citroen és Kris Meeke nyerhet Mexikóban. Az eddigi apróbb technikai hibák mellett a brit pilóta is többször hibázott, Dél-Amerikában azonban fordult a kocka. A szezon első murvás versenyén a francia márkát leszámítva minden csapatnak meggyűlt a baj a körülményekkel: a Fordok és Toyoták túlmelegedtek, a Hyundai gyújtásproblémákkal küszködött. A Citroen azonban végig hiba nélkül teljesítette a versenyt és ez majdnem igaz Meeke-re is.

Meeke már az első napon az élre állt, maximálisan kihasználva kedvező rajtpozícióját (az első autók takarítják a murvát, míg a többiek már jóval tisztább pályán mehetnek) és a konkurens márkák technikai gondjait. Ezt követően hiába ő rajtolt elsőnek szombaton, előnyét még tovább növelte, melyhez a második helyezett Ogier megforgása is nagyban hozzájárult. 

A verseny utolsó napján kényelmes fél perces előnnyel várhatta az aznapi utolsó két szakaszt, már csak az élőben közvetített és pluszpontokért zajló utolsó, powerstage gyorsasági eredménye volt kérdéses. Az elmúlt évek egyik legjobb újítása ez a rendszer, hiszen így mindig óriási a küzdelem ezen a szakaszon, még ezekben az esetekben is, mikor a verseny végéhez közeledve már elég stabilan kialakulnak a különbségek a pilóták között.

p-20170313-00099_news.jpg

p-20170313-00081_news.jpg

Az utolsó nap az első 10 autó fordított rajtsorrendben indul és a versenyzők bevárják egymást a célban, ahol egy rögtönzött pódiumeseményre is sor kerül. A harmadik helyezett hyundaios Neuville autózta a legjobb időt, mikor a második Ogier és Meeke még hátra voltak. A francia fordos sem tudott gyorsabb lenne a Neuville-nél és már csak Kris Meeke volt a pályán, aki az utolsó mérési pontnál lassabb volt mindkettejüknél. Egy kilométerrel a cél előtt úgy tűnt már lefutott a verseny, Meeke bejön a 3.-4. helyre és összetettben simán nyeri a versenyt.

17269796_1584287631599648_2003428862_o.jpg

17273451_1584287538266324_2124287682_o.jpg

500 méterrel a fotocella előtt azonban lecsúszott az útról egy tempós, dobós jobbos kanyarban! 
Micsoda izgalmak, a kocsira helyezett kameraképből egy pillanatig úgy tűnt fel is borult a C3 WRC, de a helikopterképből már jól látszott, hogy nem így történt. Viszont a nagy izgalomban eltévedt a brit pilóta és a pálya szélén parkoló kocsik közé keveredett. A másodpercek pörögtek, az előny egyre csak fogyott, de egy kis szlalomozás után újra a pályán száguldott tovább a citroenes páros és végül ennek ellenére is, óriási szerencsével ugyan, de az első helyen értek célba.

17309262_1336256443097354_2399911538206071092_n.jpgNapi coelho: ha ralira mész, mindig jól gondold át hová parkolsz.

Meeke hibája után még mindig maradt 13 másodperc előnye a versenyt másodikként teljesítő Ogier előtt. A harmadik helyen az a Neuville ért célba, aki az előző két versenyen mindkétszer az élről esett ki. Emellett ő nyerte az utolsó szakaszt is és az ezzel járó öt pontot is bezsebelte idei első dobogós helyezése mellé.  

Tanak lett a negyedik a Forddal, ötödikként Paddon zárt Hyundai-al. A svéd ralit megnyerő Latvala a Toyota első napi meghibásodását követően a hatodik helyen zárt, csapattársát, Juho Hänninent megelőzve.

1 Meeke / Nagle Citroën C3 WRC 3: 22: 04,6
2 Ogier / Ingrassia Ford Fiesta WRC '17  0: 13,8
3 Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC Coupe 0: 59.7
4 Tanak / Järveoja Ford Fiesta WRC '17  2: 18.3
5 Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC Coupe 3: 32.9
6 Latvala / Anttila Toyota Yaris WRC 4: 40.3
7 Hänninen / Lindström Toyota Yaris WRC 5: 06.2
8 Sordo / Marti Hyundai i20 WRC Coupe 5: 22.7
9 Evans / Barritt Ford Fiesta WRC '17  8: 41.8
10. Tidemand / Andersson Škoda Fabia R5 10: 51.9

A verseny végeredménye

Összetettben így "helyreállt a világ rendje", és az elmúlt évek világbajnoka, Sebastien Ogier állt az élre. A következő futammal visszatér a mezőny Európába és a korzikai aszfalton folytatódik a világbajnokság április 7 és 9 között. 

Címkék: video wrc rally mexico meeke

Szólj hozzá! hozzászólás

Meeke még mindig vezet, karnyújtásnyira a Citroen első győzelme!

p-20170311-00156_news.jpg

A pilóták és navigátorok mellett a szokásosnál is több feladat hárul a technikai személyzetre: a mérnökökre és szervizesekre is a mexikói verseny hétvégéje alatt. A verseny elején több márka is gondokkal küzdött. A Hyundai gyújtásproblémák, míg a Toyota túlmelegedés miatt nem tudta felvenni a versenyt az élen állókkal. A verseny második felére mindkét márkánál sikerült orvosolni a hibákat, de ekkor már a rossz gumiválasztás hátráltatta a versenyzőket: többen bíztak az esőben, ami csak a verseny után hullott le a gyorsaságikra. A Hyundai és a Toyota is rossz taktikát választott, így Meeke és Ogier magabiztosan állnak az élen.

Kris Meeke gyakorlatilag - a mexikóvárosi szuperspeciális szakaszokat leszámítva - a verseny kezdetétől az élen áll. Pénteken a kedvezőbb rajtpozíciójának köszönhetően tudott 20 másodperces előnyt kiautózni, szombaton pedig Ogier megforgása után duplázódott meg előnye, mely a nap végére még mindig 30 másodpercnyi maradt. Így vasárnap a maradék két szakaszon, melyek egyébként összességében több, mint 50 kilométert jelentenek, ha továbbra is hibamentesen tud autózni, meglehet a Citroen első idei győzelme is. 

Fotók: Red Bull Content Pool/Jaanus Ree

Ogier idén már nem először hibázik. Kifejezetten jót tett a világbajnokságnak, hogy a VW távozásával alaposan megkavarodtak az erőviszonyok és Ogiernek még a szokásosnál is jobban nyomnia kell. Svédországban után most Mexikóban is megforgott Fordjával, úgy fest még meg kell barátkoznia ezzel a nyomáskényszerrel, mely a kiegyensúlyozottabb mezőnnyel a nyakába szakadt.

Az első két futamon remekül autózó, ennek ellenére mindkétszer az élről búcsúzó Neuville a harmadik, hátránya már több, mint egy perc. Őt szintén további egy-egy perces lemaradásokkal követik a negyedik-ötödik-hatodik helyen Tanak, Paddon és Latvala.  

p-20170312-00129_news.jpg

A Hyundai Dani Sordo jóvoltából megszerezte visszatérését követő 100. szakaszgyőzelmét, míg a Toyota két pilótája csupán 3 tizedmásodpercnyi különbséggel áll egymás mögött a hatodik és hetedik helyen. Hänninen bár kifejezetten jól kezdte a versenyt, az első napot követően megbetegedett és influenzásan folytatja a versenyzést.

Mexikóra kapta meg új Fiesta WRC-jét a Prada örökös Lorenzo Bertelli. Az olasz ralipilóta Fordja ezúttal sem úszta meg törés nélkül a versenyt, sikerült már az első versenyén megborítani a 2017-es specifikációjú WRC-t. Bertelli egy R2-es Fiestát megelőzve a 17. helyen áll.

Míg az első hat helyen már komoly különbségek alakultak ki, a WRC2 mezőnyében óriási küzdelem alakult ki a skodás Tidemand és a fordos Camili között. 2 szakasszal a vége előtt mindössze 2 másodperc közöttük a különbség. Az utolsó powerstage szakasz magyar idő szerint vasárnap délután háromnegyed hatkor veszi majd kezdetét. 

Címkék: citroen wrc rally mexico meeke

Szólj hozzá! hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (17) Citroen (14) citroen (52) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) ERC (25) erc (34) fiesta (54) finn rali (27) ford (91) Ford (16) ford fiesta (22) fotópályázat (20) gr.b (25) herczig norbi (17) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (10) i20 (11) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (53) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (35) magyar (38) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (33) médiabox (66) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (27) mikulas rallye (22) mikulás rallye (14) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (16) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (17) onboard (22) ORB (16) orb (171) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (12) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (10) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (41) seb loeb (62) seb ogier (64) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (12) turán frici (125) turán motorsport (10) vargagixxxer (13) veszprém (19) video (418) videó (29) vitaposzt (13) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) WRC (24) wrc (272) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

HTML doboz