Van, hogy nem mi döntjük el, mikor és miről írunk. Ez a poszt is ilyen.

Hol is kezdjem? Talán ott, hogy öcsémmel, G. Capellutival nem is olyan rég még versenyeztünk, sőt akadt néhány bíztató eredmény is, amelyek kézzelfogható emléke egy kisebb kupac sreleg volt. Javukat az öcskös nyerte össze a gyorsasági szakágban, volt kategória bajnok, és harmadik is az év végi összesítésben. Aztán a körülmények miatt nem tudtunk menni. Mindketten máshogy pótoltuk az adrenalint. Én a munkámban találtam pótszert, ő elkezdett fotózni. Egyre jobban ment, sőt igazából az autósportfotózás volt az egyetlen, család mellett megmaradt hobbija. Terveztük is, hogy a hétvégére a korábbi próbélkozásokhoz képest valami ütősebb közvetítéssel készülünk. Mint a nagyok: az utolsó autó még a pályán, amikor az adott gyorsaságiról szóló képek már mennek fel az indafotóra.

Nos, ebből Veszprémben nem lesz semmi! Nem azért mert nincs kedvünk, hanem azért mert voltak akiket vasrács, és biztonsági ajtó sem riasztott el, és kéretlen vendégként kicsit átrendezték a G. Capellutiék lakását.

A betörő urak (hölgyek?) nem voltak kimondottan nagyvonalúak: amellett, hogy elvitték a négy éves trónörökös perselyének tartalmát(!), a komplett fotóscuccot - Sony Alpha 700 váz, portrémarkolat, 70-200/2,8, 17-50/2,8 és egy Tilt-objektív, 42 kulcsszámú Sony vakku, vezeték nélküli távkioldó, meg az apróságok (szűrők, vakkuhoz diffúzor stb.) - magukévá tették az összes serleget is.

Az sincs rendben, hogy vannak, akik olyannyira nem tisztelik a másét, hogy elveszik, akár úgy is, hogy jelentős kárt okozva betörnek hozzá. Betörő fejjel gondolkodva azt még meg tudom érteni, hogy egy komplett fotóscuccot valaki elvisz, bár ezért is meglehetősen bosszantó. De azt, hogy van olyan ember, aki a más számára értéktelen serlegeket -  amelyek amúgy is sok helyet foglalnak - elvigye, na azt nem tudom máshogy nevezni, mint álomtolvajnak.

Most kivételesen nem bánjuk, hogy itthon nem az F1-ből ismert kidolgozottságú díjakat osztogattak, hanem egy-kétezer forintos kancsókat.

Sok éven keresztül álmodtunk az autóversenyzésről, sok éve álmodoztunk arról, hogy majd gyűlik még hozzá. Azok akik elvitték nem tudják, hogy mennyi fáradtságba, lemondásba - és ha a szüleink nem olvasnák a blogot azt is mondanám, nélkülözésünkbe - került minden rohadt serleg.

Voltak váratlan kiadások, egy-egy terven felüli kár kigazdálkodásához, extra szett gumihoz le kellett mondani valamiről. Rohadtul sokat dolgoztunk, az albérletben alig fűtöttünk, gyakorlatilag csak azt ettem, amit a munkahelyemen adtak, vagy amit otthonról küldtek. Buli semmi. Mert tudtam, hogy van értelme. Hogy miért nem csinálom ugyanigy? Mert nem csak magamért vagyok felelős, van két hosszútávú kapcsolatom: az egyik a feleségem (őt magam választottam, önkéntesen, és örökre tervezem vele), és van a bank (ha vágnám a centit, még kb. 52 méter lenne hátra). Így már a lemondás is csak nosztalgai...

Hosszan mesélhetnék arról is, hogy azok a csillogó serlegek mit jelentettek az azokért megdolgozó apukán kívül az ovis kissrácnak is...

Szóval kedves Betörő Urak, mivel úgysem hozzátok vissza a motyót, vegyék el Tőletek minden kedves álmotokat, és mindent ami az álmaitok megvalósításából maradt, és mindent ami arra emlékeztet, hogy vannak/voltak álmaitok, érezzétek majd Ti is, milyen, amikor a gyereketek álmait akarja valaki ellponi!

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr53039072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipi 2011.07.04. 21:15:02

hát erre csak annyit tudok mondani, hogy remélem pont ezekkel buknak meg és persze a kurva anyjukat:(

stanyecli 2011.07.04. 21:22:11

Remélem az árából az anyjának először gyógyszert vesz, utána a sírjára virágot...

NhZsolt 2011.07.04. 21:23:36

Az a baj, hogy ha rájönnek, nem aranyból van a serleg, és eladhatatlan, akkor egyszerűen valahol kidobják. Nem hinném, hogy olyan valaki járt a lakásban, aki tudja, hogy ezek csak annak értékek, aki tett érte valamit.
Viszont meglepő, hogy cipekedtek, hiszen ezek a serlegek nagyok, nem könnyű cuccok, és nem túl értékesek a kívülálló számára. De ha személyes indíték is van arra, hogy miért pont oda törtek be, akkor már csak azért is elcipelné, hogy bosszúságot okozzon és egy valós hiányt keltsen ezzel. Mert egy fényképező, egy fotóscucc bárkinek érték, eladható, a serleg nem.
Kívánom, hogy megtalálják a suttyót-suttyókat, és ne tudjanak aludni a sitten, ne legyenek álmaik...

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2011.07.04. 21:44:32

Nyomtam rá a lájkot, hogy más is lássa majd az arckönyves üzenőfalamon... de erre tényleg bevezetném azt a bizonyos NEM TETSZIK gombot!

Csupán egy ötlet: biztosan megvan még G. Capellutinak a gép és a hozzá tartozók (objektív, vaku stb.) gyári száma valahol felírva.
Ha azt közzé tennétek, egy hajszálnyival több esély lenne rá (az eddig nullától...), hogy valahol megtaláltatik.

Osztom NhZsolt véleményét, valahol előbb-utóbb kidobják a serlegeket, úgysem tudnak vele mit kezdeni.

Biztatásul csak annyit tudok mondani, hogy bár a serlegeket ellopták, az emlékeiteket és közös élményeket senki nem tudja elvenni Tőletek!!!

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2011.07.05. 01:01:26

Átérzem a fájdalmat, az ilyen eseményeket egyszerűen nem lehet feldolgozni, megbocsájtani, nem tudod túltenni magadat rajta.
Engem már kétszer fosztottak meg a cuccaimtól, és akkor is az volt a gond, hogy az eszmei kár, amit a rombolással, feltúrással, szemeteléssel okoztak sokkal jobban fájt, mint annak a pár tárgynak az elvesztése, amit elvittek.
Nem a színes TV-t, vagy lemezjátszót sajnáltam. Azokat pont lexartam.
Sokkal jobban fájt annak a kis hamis, dobozgitárnak az elvesztése, amit egy gyerekkori barátomtól kaptam emlékbe. Vagy az dühített még fel, hogy az anyámtól kapott leveleket is feltúrták, széthajigálták, amiket még a hosszú katonaságom alatt kaptam tőle.
Nem beszélve fényképekről, negatívokról, a koszos földre ledobott ruháimról, könyveimről, stb.
És az 1982-es Cabernet Sauvignon boromat is elvitték.
Ezúton is üzenem a tetveknek, hogy nem felejtek.
Egyszer még szembe jön velem az utcán az kis dobozgitár. Ezer közül is megismerném.
Lehet, hogy már csak a tolvaj fiának vagy unokájának a kezében látom meg, és én addigra ki tudja hány éves leszek.
De akkor is elszámolunk.
És ha nem én leszek végzetetek, akkor az átkom fog majd kicsinálni benneteket egy szép napon.
Egyébként ebben a sztoriban az a szomorú, hogy mivel az ország egyre jobban butul, ezért a tolvajai is egyre hülyébbek lesznek, ugyanis okos tolvaj nem visz el névre szóló, kvázi értéktelen serlegeket sehová.
Azért bízzunk benne, hogy ezeket a kis görényeket pont a serlegek fogják lebuktatni, minél hamarabb.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2011.07.05. 15:06:10

Kedves Betörő,
remélem, hogy - amennyiben ön férfi - hamarosan shurikenekkel díszített csattogós falepkét fog tologatni önnön ánuszán, amennyiben pedig ön nő, ez esetben ültetnek lába közé gyorsan növő bambuszrügyet.

Szerencsétlen helyzet, és pont azt nem értem, hogy miért visz el valaki olyat, ami számára értéktelen? Hiszen az ilyen serleg pénzzé nem nagyon tehető, eladni nincs kinek. A "hol" még könnyebb (vatera, bolhapiac), de aki versenydíjakra vágyik, az nem így szerzi be.

A gépet meg nagyon sajnálom, kisgyerektől perselyt lopni meg akkora pitlákság, hogy arra szavak sincsenek.

savaria 2011.07.05. 22:30:08

Nagyon sajnálom a történteket. Komolyan.

Szacsi 2011.07.07. 22:51:31

Én is szeretnék valami rendes tükörreflexes gépet 2 jó obival. Na de ilyen áron? És az a szomorú túl azokon amit leírtál hogy a pontagyú Istenbarmán az intelligencia quotiens-se annyira a szobahőmérséklet felé tendál hogy bele se gondol hogy egy műszaki cikknek a seggére ver de egy kupával mihez kezd? Ellenben másnak az jóval több mint 20-30 deka porcelán pléh vagy akármi.
Bassz... Áhh mindegy! Ez is megdöglik egyszer.
komment hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) Citroen (14) citroen (53) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) Ford (16) ford (92) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) video (421) videó (30) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása