Tartozunk egy vallomással: a fotópályázatra beérkezett képeket mi küldjük meg a zsűrinek, akik nem ismerik a készítőket. Minden kép a fájlnevében kap egy sorszámot, és ha van címe, ott azt is feltüntetjük. A zsűritagok pedig egyedül értékelnek, és az összesítést is én látom először. - B. Capelluti

Szabó-Jilek Ádám: Idén végre újra volt Eger rali, méghozzá nem is akármilyen! Persze ilyen népes mezőny mellett nem is csoda hogy ennyi jó kép készült. Örömmel láttam, hogy jónéhány profi is vette a fáradságot hogy képet küldjön pályázatunkra. De a legnagyobb öröm számomra, hogy ismét sok olyan képpel találkoztam, ami teljesen új szemszöget, látásmódot tükröz. Na! Ezért találtuk ki ezt a fotópályázatosdit, azért mert nem mindig a „profik” csinálják a legjobb képet!

Én a magam részéről, több mint húsz éve fotózom a hazai futamokat és talán nincs olyan gyorsasági ahol még nem fotóztam. Bizton állíthatom, hogy évről évre egyre nagyobb gond olyan képeket készítenem amilyeneket még eddig nem csináltam. Az egri futamon is inkább sétáltam 8-10 km-t minthogy a többi fotós mellett tátsam a számat egész nap és ugyanolyan képeket készítsek mint ők. Mindenkit arra bíztatok, hogy bátran keressen új helyeket vagy ahol már két fotósnál több van, onnan inkább meneküljön, de legalább is a kanyar másik oldalán próbáljon új, jobb képeket készíteni.

Összes kép egyben

A mostani pályázatról minden olyan képet kidobtunk, amit a fotós reklámcélokra használ. Eddig is minden alkalommal kértük, kérjük, hogy ne írjatok a képre semmit. A másik nagy divat hogy a képeket vékony csíkra vágjátok vagy képkeretet adtok neki. Én azt gondolom, hogy a képeket ezzel csak gagyivá teszitek. Itt mindenki azt adja, amit fotózott, max egy kicsit helyreigazítja a színeket. Azért nagyon elégedett vagyok a rengeteg új ötletes fotóval.

030_Elsők_között.jpgLázár Gergő Elsők között

SZJÁ: Én igazán szeretem a ralit, de nem kell mindig szájba rágni azt, amit mutatni akarunk a képpel. Így az első helyezett képem ez. Gratulálok! És a fődíj hogy ezt a képet szeretném a Rallye 2013-as évkönyvünkbe elkérni eredeti méretben! 

Kacsándi Norbert: A fotópályázatra rengeteg fotót kaptunk, melyek közt volt néhány igazán jó ötlet és kreatív kép is.Készültek olyan fotók amelyen még autó sem volt, de számomra visszaadta a verseny hangulatát. Örültem az ilyen merész vállalkozásoknak. Tőlem is kap egy különdíjat! 

089_Keresztben.jpgErik Kugelmann: Keresztben.

KN: Az elmúlt pályázatok értékeléseikor próbáltam keresni a különleges helyeken, egyedi látásmóddal készült képeket. Eger rallyról kaptunk egy olyan fotót, ami nem igazán a "szépségről" szól, hanem egy igazi brutális akciókép! Azon túl, hogy sikerült elkapni azt a pillanatot amikor a legjobban keresztben megy a kocsi nagyon jól sikerült a képkivágás is! Látszanak az emberek, a következő kanyar, a kocsi által felvert por. Igazi ralis kép. Nálam most mindenképp ez a nyerő!

061_Erdő_mélyén.jpgUdvardi Laca: Erdő mélyén

SZJÁ: A második is egy hangulat kép. Az Erdő mélyén című kép igaz, hogy egy előfutóról készült, igaz hogy kicsit jobban bemozdult mint kellene, de a hangulata és a tempója mindenért kárpótol!

069_Csillagok_csillagok.jpgKulcsár Péter: Csillagok, Csillagok...

KN: A versenyen ízelítőt kaptunk az éjszakai futamok szépségeiből is. A gyorsaságira tartva egyszer csak megállították a sort és le kellett parkolnom, mert előrébb már nem volt parkolóhely. Ez 4,5 km-re volt a pályától! A szakaszra érve örömmel láttam, hogy nagyon sok ember tolong a pálya szélén. Bíztam benne, hogy sokan fognak villogni és kapunk éjszakai képet is. A fotósnak sikerült megörökíteni a környezetében villanó vakuk fényeit, így egy hangulatos éjszakai felvételt sikerült készítenie. Második helyre tettem ezt a képet. 

007_Ido_mar_nem_szamit.jpgTakács Balázs: Idő már nem számít...

SZJÁ: A harmadik pedig az Idő már nem számít című. Tempós, csapatós, igazi ralis kép. Kötözködni tudnék csak, de nem teszem. Gratulálok ehhez a képhez is, remélem sok ilyet csinálsz még ebben az évben.

025.jpgBajzát Szabolcs (Cím nélkül)

KN: Természetesen számomra nem maradhat ki olyan fotó, ahol az összkép igen hatásos. Az egerbaktai pályának egy nagyon jellegzetes része ez a kanyarkombináció. A versenyzők tulajdonképpen egyenesen átjönnek rajta, de a fotón nagyon jól mutat. Szépen megkomponált kép született. A dobogó harmadik fokára javasoltam a képet.

046_A_bájos_kísérő.jpgSándor Tamás: A bájos kísérő

KN: Az eredményhirdetésen túl volt még néhány fotó, ami mellet nem mennék el szó nélkül. A bevezetőben kiosztottam már egy különdíjat, de szeretnék még egy képet kiemelni. A verseny nélkülözhetetlen résztvevői a csinos hölgyek. A rajtceremónián az eső ellenére is találkoztunk a csinosabbik nem képviselőivel. Beérkezett egy igazán profi fotó, melyet  férfitársaimmal egyetemben kicsit tovább nézegettünk az indokoltnál. A kép nem csak tartalmilag, hanem esztétikailag is szép munka. Szintén különdíjas!

KN: A beérkezett művek közt volt néhány olyan helyszín, amit mi is megláttunk, sőt le is fotóztunk! Nem szeretnénk állást foglalni, hogy melyik a jobb, vagy rosszabb csak szeretnénk bemutatni, hogy mi is hasonlóan, vagy teljesen máshogy láttuk ugyan azt a helyet.

SZJÁ: Kacsival abban maradtunk, hogy mi is mutatunk pár fotót ami nagyon hasonló a tieitekhez. Persze senki ne gondolja, hogy a miénk jobb. Inkább azért mutatjuk meg, hogy ugyanabból a helyzetből kinek mi jut eszébe, hogy látja. Idén lesz olyan pályázat amikor kifejezetten egy kanyar, vagy ugrató lesz a pályázat témája és ott eldől kinek mi van a fejében.

A László Gergő egy Szászvári-féle Rallye autózás című könyvet, valamint egy korábbi években megjelentek közül választható Rallye Évkönyv kiadást nyert (a 2012-es már elfogyott!)

049_Kilinccsel_előre.jpg

A közönségszavazatot Lénárt Péter: Kilinccsel előre! című képével nyerte. Ő is Szászvári-könyvet nyert.

A nyerteseket kérem, hogy e-mailen vegyék fel velünk a kapcsolatot!

Jöjjenek a párhuzamos képek:

005.jpgNagy Roland (Cím nélkül)

IMG_0576.JPGKacsándi Norbert (Cím nélkül)

095_Tavaszjelzők.jpgTóth Péter (Cím nélkül)

IMG_3385.JPGKacsándi Norbert (Cím nélkül)

IMG_0635.JPGKacsándi Norbert (Cím nélkül)

043_Este_a_Dobó_téren.jpgSándor Tamás: Este a Dobó téren

_EGE0230.JPGSzabó-Jilek Ádám (Cím nélkül)

058_Túl_a_sövényen.jpgCsaba Trestyánszki: Túl a sövényen

_EGE0471.jpgSzabó-Jilek Ádám (Cím nélkül)

Addig is a következő versenyre, a miskolci futamra az „Éjszaka” című fotópályázatot írjuk ki. Gépre, állványra, vakukra fel! Hétvégén verseny!

Címkék: eger fotopályázat eger rallye rallye évkönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr945286543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szólj hozzá! hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) Citroen (14) citroen (53) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) Ford (16) ford (92) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) médiabox (68) mediabox (37) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) videó (30) video (421) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) WRC (24) wrc (277) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása