II. SMARTZILLA RBR Magyar Bajnokság - Budapest Rally 2024

A rallysimfans szervezésében a bajnokság tartott egy kis nyári szünetet a tavalyi tapasztalatokra hagyatkozva. 

A murva futamok után a hátralévő fordulók már mind aszfaltos versenyek lesznek, melyet a Budapest Rallyval kezdtünk meg.

Az időjárás szenzációs volt, gyönyörű napsütésben szelhették a szebbnél szebb erdei szakaszokat a pilóták. Csupán a 17., utolsó előtti gyorson szállt le egy kis köd, de nem okozott problémát a versenyzőknek. A tavalyi pályákat újakra cserélték a szervezők, a visszajelzések alapján jó döntés volt, mindenki elégedett volt az összeállítással. 

Az első gyorsasági rajtjában már lehetett érezni, hogy nagy csaták várhatóak, a reggeli, korai rajt ellenére túlságosan frissnek és elszántnak látszottak a versenyzők. A több hónapos kihagyás úgy tűnik kiéheztette a bajnoki résztvevőket.

Az első szakasz végén a 4 leggyorsabb WRC-s 7 századon belül érkezett meg! A szakaszt leggyorsabban Szőcs Attila teljesítette, őt követte Kovács Marcell, Juhász Ferenc és Péntek Ádám. A Rally2-es kategória is erősen kezdett Varga Bencével az élen, 9 századdal mögötte Maszlag Róbert, szorosan mögöttük Erdős Levente, Gál Krisztián majd Orbán Máté. Rally4-ben Bartók Vince kezdett a legjobban, 1.5 mp.-re Bán Zsombor követte, Krcsmárik Péter és Juhás Márió igyekeztek lő távon belül maradni. Rally3-ban Toldi Árpád és Berki Norbert voltak a leggyorsabbak, harmadik helyen Karmazsin Áron első versenyét kezdte a Ford Fiesta Rally3-al.

A folytatásban Juhász bekeményített, a második szakaszon át is vette a vezetést, de az 5. szakasz végén hibázott és így elszálltak a győzelmi esélyei. Szőcs a 2. szakasz végén még 1.2 mp.-re volt Juhásztól, nagyon biztató futam elé nézett, de a 3. gyorsasági rajtjában érthetetlenül állt a kigyulladó olajlámpa előtt. Két szakaszt negyed gázzal teljesített, hogy az éppen széthullni készülő WRC kibírja a szervizig. De sajnos ezzel 20mp.-et szedett össze. Kovács Marcell az Eger Rally győztese is visszatért, a gyorsaságából semmit nem veszített, a 3. szakasz végén alig 1.5mp.-el volt Juhász mögött. Majd a 4. szakaszon sajnos ő is elvérzett. Péntek Ádám kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, az első nap vége felé még két szakaszgyőzelmet is behúzott, így az első helyre jött fel. Szőcs 11 mp.-re mögötte, harmadik helyen, az egyre stabilabb Bojsza-Herczeg Dominik 18 mp.-re. Majd Dobos Dávid egy betegség után is az előkelő 4. helyen jött be. Szekeres Gábor ugyan nem tudott most beleszólni az elejébe, de mindenképpen meg kell említenünk, hiszen az 5. szakaszt megnyerte!
kepernyofoto_2024-09-22_8_42_09.pngPéntek Ádám / Hyundai i20 WRC 2021

 Juhász Ferenc az élről állt ki:
"Lejött az első lökös, aminek köszönhetően a cél utáni jobbos kanyart kiegyenesítettem, egy fa fogott meg. Motor kuka. Sajnálom, mert a tempómmal alapvetően nem volt gond, de mindig túl erőltetem."

Szőcs Ati a WRC-re panaszkodott:
"Érthetetlen, ami velem történt. Az első-két gyorsot hibátlanul, tisztán teljesítettem. Ennek ellenére a 3. gyors rajtjában az olajlámpa világított, hogy a t....be romlik el két szakasz között? Ezt magyarázza meg valaki."

Dobos Dávid nyilatkozta a nap végén:
"Első kör nagy nehezen letudva. Egész héten beteg voltam, láz-gethelés-orrfolyás, úgyhogy ma ültem be újra a gép mögé bő 1,5 hét kimaradással. 1.5 forgást leszámítva nem rossz, nyilván lehetett volna jobb is, de úgyis ezen most csak a cél a cél. Holnap jön a második nap, sok sikert mindenkinek! 😄 ❤️"

Bojsza a nap után:
"Első nap pipa. Próbáltam óvatosan autózni, mindenképpen célba szeretnék érni, az első napon is ez a cél lebegett a szemem előtt. A 2. és 3. körre a kör első 2 szakasza elég felhordásossá vált, a 3. körben a mátrakeresztesi szakasz már szinte vezethetetlen volt. Összességében viszont így is sikerült elég jó időket autózni, azonban a 2. nap pályái még hátra vannak."

Rally2-esek mezőnye már az első napon izgalmasan alakult Erdős Levente erősen kezdett, Gál Krisztián tartotta vele a lépést az elején. Varga Bence gátló problémával küzdött, de a szerviz utáni 4. szakasztól már nem lehetett vele bírni. A nap utolsó 4 szakaszát be is húzta, így a nap végére 1.3 mp.-re feljött az élen álló Erdősre. Gál így a 3. helyre került, őt követték kissé lemaradva, de szoros csatában Orbán Máté és Hlavacsek István.

Erdős Levente / VW Polo GTI R5
kepernyofoto_2024-09-22_8_42_52.png
Miklós Marcell a nap végén:
"Sziasztok! Megpróbálkoztam a Budapest Rallyval, nem voltak nagy terveim csak szerettem volna már menni egyet. Az első gyorson máris tolattunk egyet a lassítóban, ott egy kevés bent maradt. Második körön a felhordások és a pálya minősége is meglepett, azt annyira nem élveztem. Volt 1-2 csúszkálódás, de kimondottan necces pillanat nem volt sehol."

Boda Péter az öreg Cosworth pilótája:
"Hali! Sikerült befejeznem az első napot. Estem keltem, forogtam. Elég rendesen áldozatául estem ennek a folyton romló pálya minőségnek, nagyon trükkössé tette, de hát ilyen a rally. Az első gyorson levágtam rendesen egy kanyart, mert lecsúsztam az ívről és inkább azt választottam mint a frontális ütközést egy fával."

Rally3-ban Toldi Árpád és Berki Norbert csatája folytatódott. A 8. szakaszon sajnos Berki Norbi hibázott, így majd 1 perces hátrányt szedett össze. Nagy meglepetésre Karmazsin Áron biztató tempót autózott a 3. helyen, de a 7. gyorson elszálltak dobogós esélyei. Így a 3. helyért Zsigmond Levente és Dorogi Gergő csatázhatott.

Toldi Árpád / Ford Fiesta Rally3kepernyofoto_2024-09-22_8_43_27.png

Toldi Árpád a beíróban:
"Hát ez embert próbáló volt. A 2. részben fog eldőlni minden. Hajrá srácok!"

Dorogi Gergő elégedett volt az első nap beírójában:
"Sziasztok! Első napon szerencsének köszönhetően túl vagyunk. Első kettő gyorson ahhoz képest, hogy még nem nagyon voltak felhordások, sikerült kétszer is megforogni, és még mázlink volt, hogy csak másodperceket vesztettünk. A 3. gyorsot lyukas hűtővel fejeztük be. Érthetetlen módon a pálya minőségének romlásával fordított arányos volt a teljesítményünk. Minél rosszabb volt a pálya mi annál jobbakat mentünk, és ami külön nagy öröm számomra, hogy volt szakasz ahol sikerült elkapnom Berki Norbertet. 🙂 Izgatottan várom a következő napot!"

Rally4-ben a 4. szakaszig ment az adok-kapok Juhás Márió, Bán Zsombor, Bartók Vince és Krcsmárik Péter között. Az 5.-en viszont nagyon megérkezett Bartók Vince, olyannyira, hogy a nap végéig tartotta az első helyet. Őt követte Juhás Márió 13 mp. lemaradással, majd kissé leszakadva Krcsmárik Peti, Nagy Kristóf és Harcos Csaba kergették egymást.

Bartók Vince / Renault Clio Rally4
kepernyofoto_2024-09-22_8_44_08.png

Krcsmárik Péter első nap végére egy kis beszámoló:
"Mivel a Veszprém rally kimaradt, a Szombathely rallyn pedig az első gyorson ki kellett állnunk valami fiszfasz technikai problematika miatt, így jóformán 4-5 hónapja nem ültem versenyautóban. A Budapest is kétséges volt, hogy el tudunk-e indulni, de a csillagok összeálltak és úgy tűnik újra sínen vagyunk… 

Nagyon szokatlan volt visszaülni, hiszen se tesztelni, se tréningezni nem volt időm az elmúlt 4 hónapban, így legfőképp célba szeretnénk érni, pláne, hogy az év végi dobogó már nem igazán fenyeget. Reggel magamat is meglepve, full hidegen olyan jót mentem, hogy egyből visszarázott. A második, harmadik körre pedig olyan felhordásos lett a pálya, hogy volt egy pár olyan pillanat, ahol becsúszott a mackó a mackóba, volt, ahol koccantunk is, szerencsére komolyabb probléma nem történt, tudjuk folytatni. Jelen állás szerint vezetjük a kategóriát, nem hinném, hogy ez a végén is így marad, hiszen elképesztő ügyes pilóták vannak a kategóriában (is), de megyünk tovább, csináljuk, aztán lesz, ami lesz. 😁 További sok sikert mindenkinek, nyomjátok!"

 BartókVincét nem törte meg az előző futam esése: 
"Sziasztok!
Vártam már, hogy folytatódjon a bajnokság, mert a nyári szünetre nagyon rossz szájízzel mentem el, hisz a legutóbbi versenyen sikerült kiesni és így a kategória első helyéről is lecsúsztam... 
A tesztek jól sikerültek, jók lettek az itinerek, számítottam a felhordásokra is, így szerencsére nem sok meglepetés volt. Valamiért nem sikerülnek ezek a verseny kezdések, hisz a második szakasz második kanyarjában azonnal sikerült eltalálni egy vagy két fát, érthetetlen hogyan nem estem ki. Cserébe innentől megpróbáltam gyorsan menni, úgy gondolom nem is lettek rosszak az idők. Készülünk a második napra, sok sikert mindenkinek!" 🙂 

Vasárnap Juhász, bár a dobogós esélye elúszott, a "superrally" adta lehetőségével élve még azért behúzott 8! abszolút szakaszgyőzelmet. Eszeveszett tempót autózott, pár belső felvételét meg is osztjuk Veletek:

Péntek Ádám nem vállalva túl magát, de mégis kellően gyorsan, okosan osztotta be az első napi előnyét. Szőcs Ati igyekezett az autóra vigyázni, ezért óvatosan kezdett, ennek ellenére a nap 2. szakaszán megint jelentkezett az olajnyomás probléma, így a szervizig még 6mp.-et zsebelt be, így már 17mp.-es hátránya volt Péntekhez képest. A Hyundai WRC adatait (replay) lementették, keresik a hiba okát. Bojsza-Herczeg Dominik és Dobos Dávid nagyon erős második napot mutatott, végig 1-2 mp,-en belül voltak az elejéhez. 

Szőcs Ati a szerviz után újra a saját tempóját autózva 10 mp.-et tudott faragni a hátrányából, de ez kevésnek bizonyult Péntek Ádám tökéletesen, profin kivitelezett teljesítményéhez. Így Péntek a Duna Rally után második futamgyőzelmét ünnepelhette!

Bojsza Dominik először állhatott fel dobogóra. Dobos mögött WRC kategóriában a "Superrally"-s Szekeres Gábor futott be az 5. helyen.

Juhász Ferenc tudta, csak nem sejtette 🙂 :
"Második napon már csak annyi lebegett előttem, hogy pár szakasz győzelmet behúzhassak, ez majd a végén kiderül, hogy sikerült-e 😁 Jó lenne pár pontot szerezni azért... a maradék 2 versenyen már nem fér bele a hibázás."

Bojsza joggal örülhetett:
"Sikerült célba érni, és ezzel sikerült megszereznem életem első dobogóját a bajnokságban egy 3. hellyel. Nagyon nehéz verseny volt, főleg a 2. nap szakaszai okoztak kihívást, itt még óvatosabban mentem mint az első napon, emellett pedig tudtam hogy van egy kis előnyöm is amit be tudok osztani.
Gratulálok mindenkinek és köszönöm a szervezést! Pécsen találkozunk!"

Bojsza-Herczeg Dominik / Citröen C3 WRC 2017
kepernyofoto_2024-09-22_8_44_50.png
Dobos Dávid elégedetlen volt magával:
"Siralmas második nap lett ez... az első gyors felénél sikeresen kizökkentem a fókuszból és nem tudtam teljesen visszatérni egészen az utolsó előtti-előttiig... balf.....dtam jobbra-balra... Jó lett volna szerezni pár extra pontot a bajnokság állása miatt, de így esélytelen hogy megelőzzek akárkit is. A közepén viszont nagyon tetszett, ahogy kéziztem a hajtűkben 😄, elvoltam magamnak... Na mind1, kellenek ilyen napok is, legalább célban vagyunk. Sok sikert mindenkinek, köszi a szervezést!"

Szőcs Ati küzdelmes versenyen van túl:
"Sajnos a 2. nap se lett jobb. 😕 Ugyan az a gond előjött, mint első nap, olajnyomás! Első szakaszon direkt óvatosan mentem, autót kímélve, nem durva visszaváltásokkal, hogy véletlenül se sérüljön a világ legjobb raliautója, amit arra építettek, hogy minden komolyabb terhelést kibírjon. Persze a 2. szakasz elején megint kigyulladt az olajlámpa. Nem kell magyarázni mit jelent ez versenyközben, mennyire kiesel a koncentrációból. Persze a szervizben semmi olaj probléma. A 4. gyorsra elmúlt magától, hogy van ez? Nagyon küzdelmes futam volt így nekem. Juhász Ferenc brutál időket mentél, gratulálok, de ha az autóm jó lett volna se mentem volna úgy, nem mertem volna kockáztatni. Péntek Ádám hatalmas gratula, szép győzelem! A végén látom, okosan beosztottad. 👏 💯 👍"

Péntek Ádám a verseny után:
"A 2. leg az érdekes volt , 17. szakaszon a köd rendesen meglepett, nem olvastam figyelmesen az itinert, meg ott az időkkel se voltam annyira elégedett. Neked is gratulálok Ati, szép munka volt, érdekes lesz ez az utolsó 2 futam. Gratula minden célba érkezőnek, jó verseny volt köszi."

bec49b_73a733d1c31c423db7b763a178893727_mv2.jpg

Rally2-ben a záró napon Erdős Levi és Varga Bence elvitte a showt! Ilyen, századokra menő csatát rég láttunk. Aztán a 16.-ik szakaszon Varga rontott, így be kellett érnie az aranyat érő ezüsttel. A harmadik helyért sem volt kisebb harc, Gál Krisztián próbálta tartani Orbán Máté egyre gyorsuló nyomását, hajráját, de aztán a 16. szakaszon eldőlt, Orbán megelőzte Gált. 5. helyre Hlavacsek István érkezett meg.

Varga Bence / Skoda Fabia R5 evokepernyofoto_2024-09-22_8_45_25.png Varga Bence a beíróban:
"Nem volt könnyű sok kihagyás után, de jó újra versenyezni!" 😀

Boda Péter a célban:
"A második napot én is letudtam az öreg Ford Cosworthal. Megint sokat hibáztam. El kell ismernem, hogy nem való nekem még egy ilyen hosszù távon a Rally2 kategória, nem tudok ennyit koncentrálni. Meredek volt kezdőként ezzel bekezdeni egy szezont, jövőre el fogok gondolkodni igen erősen egy "kisebb" autón. 
Na de ennek ellenére élveztem és gratulálok mindenkinek aki végig csinálta vagy megpróbálta." 😀

Deczky Attila:
"Szuper verseny volt, nem volt könnyű. Örülök, hogy sikerült beérnünk."

 Rally2 végeredménye:
kepernyofoto_2024-09-22_8_46_52.png

Rally3-ban az élen álló Toldi Árpád az első gyors rajtjában 1.17mp.-et állt, hogy Berki Norberttel a nulláról indulhasson a 2. napon. Talán a saját lelki egyensúlyát stabilizálta, tiszta, fairplay küzdelemre törekedve. Berki Norbi ha a 16. szakasz utolsó kanyarjában nem hibázik, akkor meg is lehetett volna a kategória győzelem, de így sajnos a 4. helyre csúszott vissza. Toldi tehát egy újabb futamgyőzelem birtokosa lehetett. Az első nap végén 3. helyen álló Zsigmond Levente 2. nap első szakaszán túlvállalta magát, így kiállni kényszerült. Dorogi Gergő egy kis szerencsével végül be tudod jönni az előkelő 2. helyre. Tresó Zoltán a kiesett versenyzőknek és a kitartásának köszönhetően felállhatott a dobogó 3. fokára. A sort Berki Norbi és Perzsa Gábor követte.

kepernyofoto_2024-09-22_8_53_42.png

Dorogi Gergő maga sem hitte, hogy 2. lehet a végén:
"A 2. nappal is végeztünk. Nagyon jól indult számomra és végre azt éreztem, hogy kiegyensúlyozott időket tudok autózni, nem pedig hullámzó teljesítménnyel végigjönni. Ez egészen kitartott a 3.kör elejéig amikor ss17 közepe táján a felhordások miatt eltaláltam egy táblát. Bár egy darabig bírta a gép egy másik forgásnál lefulladás után nem indult. Sajnos az utolsó 2 szakaszon nem értünk célba, amit az imént leírtak miatt is nagyon sajnálok. Bízunk a szerencsében, hátha meg tudunk így is csípni egy elfogatható helyet.
Minden célbaérkezőnek nagy Gratula, akik még most érkeznek nekik meg sok sikert💪!"

Toldi Árpád hullámzó teljesítménye ellenére elsőnek ért be:
"LEG2. Ez rögtön egy rendkívüli eseménnyel indult nálam. Majd azt hittem, hogy levágtam egy S-kanyarban az elején és megálltam 3-4 mp-re (feleslegesen, mert szabályos volt). Ez teljesen kizökkentett. Hamarosan egy gyors jobbosban túlcsúsztam. Nem voltam biztos, hogy két kerék fent maradt-e az úton, így megint megálltam (igaz picivel később). Megint 3-4 mp. Ekkor már szétestem. Valahogy végigkavartam, de az egyik hídnál ütköztem. A jobb Damper sérült. Beértem. Norbi átvette a vezetést. 
Jodlownik - Woliborz-on az első jobb2-ben megint azt hittem, hogy nem volt a két kerék az úton, illetve később egy jobbosban nem voltam biztos, így megálltam. Visszanézve felesleges volt a megállás. Aztán még egy mizéria volt a második Komarovon. Kicsúszás, lelassulás külső ívre. Megálltam. 
Norbit csak a 16. szakaszon tudtam utolérni. Sajnos ott hibázott. Én már itt visszazökkentem. 
Szóval volt minden. Köszönöm a szervezést! Gratulálok a célba érkezőknek! Nehéz verseny volt. Izgalmas lesz az utolsó két forduló."

Tresó Zoltán joggal volt elégedett:
"Először is köszönöm a szervezést! Próbálok minden fordulóra felkészülni, komolyan venni és kiesés nélkül célba érni. A mostani elért kategória harmadik helyezés jelenleg nem a gyorsaságomnak, hanem kitartásomnak köszönhető. Hatvankét évesen nehezen veszem fel a küzdelmet a fiatalokkal, tapasztalt versenyzőkkel, de azért próbálkozok mindig gyorsulni. Élveztem, bár elfáradtam ennek a fordulónak a végére. Gratulálok minden résztvevőnek!"

Rally3 végeredménye:
kepernyofoto_2024-09-22_8_54_27.pngRally4-ben Juhás Márió úgy döntött megpróbálja elkapni Bartók Vincét, a napi első-két szakaszon működött is terve, de a 3.-on egy visszafordítóban beestek, ahonnan csak a nézők segítségével tudtak kijönni. De lássuk be, ahhoz, hogy Bartók Vincét elkapd, meg kell fogatnod a sörödet. 😀 Juhás ezzel együtt is megtartotta a 2. helyét. A 3. és 4. helyen álló Nagy Kristóf és Krcsmárik Péter az első szakaszon eldobták. Ahogy Kristóf fogalmazott: "-mennyből a rémálomba". Harcos Csaba apró kisebb hibákkal, de vállalható időkkel így felért a 3. helyre. A 4. helyen Bolyki Nimród Róbert ért célba. A "kötelék szélárnyékában" autózó Burkovics Péter végül a 5. helyen találta magát. 

Harcos Csaba / Renault Clio Rally4
bec49b_a55219d7d44b404eb127e6912040171a_mv2.jpg

Bartók Vince boldogan nyilatkozott a futam után:
"Túl vagyok a versenyen, mondhatni tökéletes lett a második nap. Persze lehetett volna gyorsabb, a kihordásokon és pár szűk részen inkább lassabban, hosszabb féktávokat véve mentem, de nem mondanám lassúnak ezt a tempót sem. Az itinerek jók voltak, végre minden kanyarban megbíztam. A szünet után ez a lehető legjobb kezdés volt részemről, boldogság van. Várjuk a többieket, sok sikert mindenkinek!"

Juhás Márió nagyon küzdött, de most nem adta ki:
"Én is már túl vagyok a versenyen. Bíztam magamba és az első helybe.. tempó megvolt de sajnos hibáztam.. 2x néző 2x tolatás. Úgyhogy az első komáromi gyors után már csak célba akartam hozni második helyre. Tetszik ez a rally4 kategória 🙂 gratulálok szép volt @BartókVince gyors vagy. 💪"

Kovács Ákos Szabolcs nyilatkozata:
"Sziasztok! Sajnos nem sikerült befejezni a versenyt. 13. gyorson Sumburkon a pálya felénél egy jobb 5-ös kanyarba nem sikerült bekanyarodni. Az autó rögtön kuka lett meg a verseny is. Próbáltam egy kicsit fokozni a tempót mert a második nap első körével nem voltam megelégedve. Ez van. 😦 Gratulálok minden célbaérőnek! 🙂 Akik még most kezdenek bele azoknak meg sok sikert kívánok!" 🙂

A verseny abszolút végeredménye:
kepernyofoto_2024-09-22_8_55_21.pngMinden célba érkezőnek gratulálunk! 

A hátralávő két aszfaltos futam tartogat még meglepetéseket, nagy csatákat, hiszen még minden kategóriában és abszolútban is nyitott a bajnokság. 

Találkozunk Pécsett október 7-13.-i héten. 

(frissítés: mivel a valós Rally Legend-el egybe esik az időpont, így valószínű változni fog az időterv)

 írta: evo
A bajnokság honlapja: www.virtualrally.blog 
A bajnokság pontállása: rallysimfans.hu/bajnoki_ponttabla 
A bajnokság versenyirodája: MVRB Discord csatorna 
Köszönjük támogatóinknak, hogy segítik bajnokságunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr4118496740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szólj hozzá! hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) citroen (53) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) ERC (25) erc (34) fiesta (54) finn rali (27) ford (92) Ford (16) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) médiabox (68) mediabox (37) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulas rallye (22) mikulás rallye (14) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) turán frici (129) Turán Frici (13) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) video (421) videó (30) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása