Maricsek Miklós visszatér a népszerű márkához: újra Ladával ralizik a Mecsekben

Miki szavaival élve “egy Mecsekben rendezett versenyen nem lehet nem indulni”, nincs ez másként akkor sem, ha az a verseny kivételesen nem az Országos Rally Bajnokság részeként kerül megrendezésre. Pont ennek köszönhetően ezúttal nem az idén megszokott navigátor szerepkörben láthatjuk, hanem újra volán mögé ül és pilótaként próbálja meg teljesíteni a hétvégi Mediterrán Ralit.

“Mivel a versenyautóim Pécsett készültek, így elég sok időt töltöttem a környéken, félig már pécsinek is mondhatom magam” - meséli Miki, aki nem sokáig hezitált azon, melyik autójával induljon a hétvégén: a Mitsubishik még készülőfélben, de tulajdonképp rendben vannak, míg így ötvenen túl a Ladát talán még nagyobb kihívásnak is találom. Ezért is esett utóbbira a választás. Reptereken már mentem vele, de közel negyed évszázadot követően ez lesz az első komolyabb versenyünk. Nem egy űrzsiguli, weberes Gruppe A-s autóról beszélünk, de nagyon szeretjük és óriási élmény lesz vele ezeken a pályákon menni. Apropó pályák: Árpádtetőn lefelé annyira jó, hogy szinte mindegy is milyen autóval mész!”

kepernyofoto_2022-09-15_20_26_14.png

Bár ezúttal az első osztályban indulók csak a “meghívásos” mezőnyben mehetnek, ez nem jelenti azt, hogy ne ugyanúgy készülne a Maricsek-Paizs páros a versenyre: “szinte jobban izgulunk, mintha a megszokott Mitsubishivel mennénk! Nagy elvárásaink eredményt tekintve ugyan nincsenek, azt azonban azért szeretnénk, ha a verseny második felére már meg lenne a tempónk is”

A Mediterrán Ralit szeptember közepén, 16-17-én rendezik Pécs központtal. Míg pénteken csak egy szakasz, szombaton már két gyorsasági vár három körben az indulókra. 

Köszönjük partnereinknek, hogy mi is ott lehetünk! 

Gépdepo.hu, Keystones Raktártechnika és Logisztika, IBG Magyarország Kft., emblemazas.hu, Rallye Dream Blog, RallyCafe.hu, ROGER Racing Team

Szólj hozzá! hozzászólás


Újra Európa-bajnoki futamon indul Vogel Adrienn és Maricsek Miklós. A Roger Racing Team magyar párosa a hétvégi Barum Rallyn áll rajthoz Csehországban, ezúttal azonban az Eb-értékelésen kívül versenyeznek. A kihívásokkal teli hétvégére egynapos teszttel készült a duó.

Tizenhárom gyorsasági szakaszon összesen több mint 202 km vár a mezőny tagjaira, köztük a Rally4 kategóriában, valamint a külön női rangsorolásban induló Vogel Adriennre és navigátorára. A köztudottan kihívásokkal teli csehországi pályákra szerdán egynapos teszttel készült a magyar alakulat. 

vogel_maricsek_barum_04.JPG 

“Sajnos egy technikai hibával kezdődött a teszt, az autó egyszer csak megállt alattunk. Csapatunknak, az Orsák Rally Sportnak sikerült gyorsan megtalálnia a megoldást, így a nap második felében már igazán jókat mentünk, sikerült jó beállításokat találni. Természetesen izgatottak vagyunk, ez hagyományosan egy nagy presztízsű verseny, ahol mindig fantasztikus a hangulat, rengeteg szurkoló és köztük sok magyar is kijön a gyorsaságikra. Mindent megteszünk a lehető legjobb eredményért. Mint mindig, most is kemény mezőnyben indulunk, a női értékelésben szinte az összes eddigi ellenfelem indul, úgyhogy különösen fontos számunkra, hogy jól szerepeljünk” - árulta el Vogel Adrienn. 

081a8789.jpg A csehországi Barum Rally hivatalos rajtceremóniája pénteken délután négykor kezdődik Zlínben. Szombaton és vasárnap egyaránt hat-hat gyorsaságit kell teljesíteniük a résztvevőknek. 

Forrás: Roger Racing Team

Szólj hozzá! hozzászólás


A lettországi Liepaja Rally első gyorsasági szakaszán abszolút második időt érték el, mindössze 0,9 másodperccel lemaradva a helybéli Martins Sesks mögött. Később egy defekt és az előttük leszakadt eső is nehezítette a HUMDA Academy versenyzőit, így a 11. helyen értek célba. A végeredménynél azonban sokkal fontosabb, hogy az Európa-bajnoki mezőnyben kétszer autóztak második időt, ötször szerepeltek az első ötben, pedig az idei még csak a tanulóévük. 

 081a5837.jpg

Először versenyezhetett Csomós Mixi és Nagy Attila a különleges lettországi pályákon. Az igen jó minőségű murvás utak helyenként 10–12 méter szélesek, így elképesztő tempót lehet rajtuk autózni. A teszt után a Hankook G7-es puha gumiját választották, ami jó döntésnek bizonyult, illetve szombaton a második körben az R213M, saras pályára való abronccsal versenyeztek az előttük leszakadó esőben.  081a7328.jpg

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar páros szenzációsan kezdte a versenyt, hiszen az első gyorsasági szakaszon második időt autózott, mindössze 0,9 másodperccel elmaradva a liepajai Martins Sesks mögött, így a második helyen kezdték a versenyt. A második gyorsasági szakaszon azonban defektet kaptak, ezért közel egy percet veszítettek. Az első napi második körben pedig előttük szakadt le az ég, ami újabb közel egy perc hátrányt okozott.

„Az első gyorsaságin jól elhúztuk a mézesmadzagot mindenki előtt – nevetett Csomós Mixi. – Pedig belülről nem éreztük olyan nagy sztorinak. Szerintem itt még mindenki óvatoskodott. Lehetett volna még gyorsabban is menni, ami az egész versenyünkre igaz. Nem tudtam úgy kiautózni a pályákat, ahogy szerettem volna. 

081a4674.jpg A második gyorsaságin a defekt az én hibám volt. Túlságosan szélesre engedtem az autót egy kanyarban és ahogy rámentünk egy buckára, az lefordította a gumit a felniről. 

A második körre jelezték az esőt, ezért felraktuk a Hankook R213M saras gumiját. Sajnos az eső a mezőny fele után esett le. Rövid idő alatt nagyon sok víz került az utakra, ami megállt a nyomban. Mire mi rajtoltunk, már teljesen szétáztak a pályák. A gumink jól működött, de akik az elején még száraz pályán rajtoltak, nagy előnyben voltak.“

Mixiék három top 4-es idővel, a defekt és az eső okozta hátránnyal együtt a 15. helyen zárták az első napot. A második nap egy kisebb kálváriával kezdődött, majd megint villantottak. 
081a8468.jpg

„A vasárnapi első gyorsaságira második időt állapítottak meg nekünk, de ez egy katasztrófa volt. Már majdnem elrajtoltunk, amikor egy baleset miatt megállítottak minket a rajtban. Pár perc múlva elrajtoltattak, de a balesetnél tévedésből megállítottak. Ezért a késésért jóváírást kaptunk, de itt teljesen szétestem. A következő gyorsaságin sem tudtam összeszedni magam.  

Utána autóztunk egy ötödik időt, de úgy voltunk Atival, hogy nem akarunk még egyszer úgy járni, mint a Lengyel Rallyn, ezért a következő két gyorsaságin óvatosabban mentünk. A Power Stage-et egy kicsit megnyomtuk a végén, ott egész jó időt autóztunk, és végül 11.-ek lettünk. 

081a9031.jpg A végeredménnyel nem vagyok elégedett, nyilván a defekt és az eső nem kellett volna. Viszont azt elmondatjuk, hogy összeszedetten versenyeztünk. Hatalmas élvezet ezeken a pályákon menni. Ha jövőre is rajthoz tudunk állni a Liepaja Rallyn, akkor a mostani tapasztalatainkkal még gyorsabbak lehetünk. 

Nagyon sokan követték most is a versenyzésünket, sokan szurkoltak, remélem, hogy hamarosan egy jó végeredménnyel tudjuk mindezt meghálálni.“

Bár a végeredménnyel Nagy Attila sem elégedett, szerinte sokkal több okuk van örülni, mint szomorkodni.  081a8913-2.jpg

„Az egész verseny olyan volt, mint egy hullámvasút, akár konkrétan a pályákat, akár az érzelmi oldalát tekintjük – mondta Nagy Attila. – Az eredménnyel nem vagyunk teljesen elégedettek, azonban így is fülig ér a szánk. A Liepaja Rallyn olyan gyorsaságikon versenyezhettünk, amit eddig csak a tévéből láttunk, egyetlen korábbi versenyünkhöz sem hasonlítható, és mégis egyből meg tudtuk oldani a feladatot. 

 Az egész hétvége alatt két hibánk volt, amikor defektet kaptunk és egyszer megforogtunk. Ez utóbbi tanulságos volt, és azt hiszem, hogy még jobban egyszerűsíteni kell az itinerünket. Nem mondom, hogy késtem, de érzésem szerint a bal 55-ös visszafordítónál talán érkezhetett volna hamarabb is az információ. Itt forogtunk meg. 

Amikor jól ment minden, nem hátráltatott a defekt vagy az eső, akkor szenzációs volt a verseny. Talán pár szurkoló emlékszik még rá, hogy a Lengyel Rally után hitetlenkedtem, amikor Mixi a jobb 3-akat padlógázzal fordulta el. Na most azt képzeljétek el, hogy megyünk 160–180 kilométer per órával – direkt megnéztem a logot, tényleg ennyi volt –, bemondom, hogy jobb 34, Mixi ránt egyet a kormányon rádobja keresztbe, nem fékez, nem veszi el a gázt, csak sodródunk keresztbe. Most is tiszta libabőr vagyok. 

Egyszerűen annyira élveztem, hogy legszívesebben azt mondtam volna Mixinek, hogy tegyen ki, menjen vissza és csinálja meg még egyszer, mert kívülről is meg akarom nézni – nevet Attila. – Szenzációsak voltak az ugratók is, harminc–negyven métereket repkedtünk.  

Nagyon sokat tanultunk ezen a versenyen is. Teljesen más környezetbe, más stílusú pályákra csöppentünk, mint ahol eddig versenyeztünk. Olyan, mintha álmodnák, amiből persze nem akarunk felébredni. Egyszerűen nem tudok mást mondani, hihetetlen, amit ez a srác meg tud csinálni. Remélem, hogy valamennyi átjött belőle a szurkolóknak is. Most is rengeteg szeretetet kaptunk tőlük, amiért nem tudunk elég hálásak lenni. Köszönjük!
081a5503.jpg

A Csomós Mixi–Nagy Attila páros idei eredményei

Fafe Rally (Eb-futam), Skoda Fabia R5: abszolút 10. 

Salgó Rally (ORB-futam), Renault Clio Rally5: RC5 győzelem

Kanári-szigetek Rally (Eb-futam), Skoda Fabia R5: abszolút 11. 

Lengyel Rally (Eb-futam), Skoda Fabia R5: baleset miatt kiestek

Liepaja Rally (Eb-futam), Skoda Fabia R5: abszolút 11. 

A rally Európa-bajnokság 2022-es versenynaptára 

március 12–13. Serras de Fafe Rally (Portugália, murva)

március 26–27. Azori-szigetek Rally (Portugália, murva)

május 13–14. Kanári-szigetek Rally (Spanyolország, aszfalt)

június 11–12. Lengyel Rally (Lengyelország, murva)

július 2–3. Liepaja Rally (Lettország, murva)

július 23–24. Róma Rally (Olaszország, aszfalt)

augusztus 27–28. Barum Rally (Csehország, aszfalt)

bejelentés alatt bejelentés alatt

Csomós Mixi és Nagy Attila rally Európa-bajnoki szereplésének együttműködő partnerei:

RTH Versenyabroncs Kft., a HANKOOK versenyabroncsok Kelet-európai forgalmazója, HUMDA Zrt., CIKS Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft.

Szólj hozzá! hozzászólás

A cseh ralibajnokság újabb fordulóján, az Agrotec Petronas Rally-n vesz részt hétvégén Vogel Adrienn és navigátora, Maricsek Miklós. A Roger Racing Team versenyzői a cseh Orsák Rallysport színeiben indulnak a Hustopeče környékére szervezett viadalon.

A cseh ralikra jellemző, már-már megszokottnak mondható kihívások mellett egyéb próbatétellel, a szokatlanul késői rajttal is meg kell birkóznia a magyar párosnak. Az etapokkal együtt összesen 319,77 km-es kétnapos verseny pénteki második körére szinte az éjszaka közepén indítják el a mezőny egy részét.

 “Lesz itt minden, szőlőtőkék között is megyünk majd, keskeny betonos és széles aszfaltos szakaszok ugyanúgy lesznek, murvás részekre is készülnünk kell, nyújtott nagy kanyarok, tempósabb és lassabb részek váltják majd egymást. Pénteken a kiírás szerint éjjel fél 12 körül rajtolunk, ami azért jó, mert a következő héten a Mecsek Rally-n is megyünk sötétben, szóval kicsit hangolódunk a hazai versenyre is” - foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a versenyről Maricsek Miklós.

vala_ska_rally_2022_025.jpg

“Versenyben vagyunk még a cseh bajnokságban a női kupáért, természetesen szeretnénk jó pár fiút is legyőzni. A legfontosabb, hogy mennyit tudunk gyorsulni, legutóbb Csehországban fokozatosan javultunk, most is ez a cél. Különösen izgalmas, hogy a Roger Racing Team alapítója és tulajdonosa, a csapatfőnököm, Jobbágy Ákos is indul a versenyen, Bán Viktor navigátorral” - tette hozzá Vogel Adrienn. 

Pénteken három gyorsaságit kétszer teljesít a mezőny, ezen a napon 65,12 km lesz a versenytáv, szombaton másik három gyorsasági szakaszon szintén kétszer kell végigmenniük, már hosszabban: 81,4 kilométeren. 

Forrás: Roger Racing Team

Szólj hozzá! hozzászólás

A Roger Racing Team versenyzői számára teljesen új kihívást jelentett a Vác környékén megrendezett ob-hétvége, mivel a pályákkal csupán korábbi fedélzeti kamerás felvételek segítségével ismerkedtek. A pénteki pályafelíráson pontosították az információkat, és az eredmények azt mutatják, hogy jól sikerült az itiner, mert a duó folyamatosan a dobogós helyeken autózott. A szombati négy gyorsot egyfajta ráhangolódásnak szánták, vasárnap aztán elképesztően közel kerültek az elejéhez: volt, hogy az elsőtől egy tizednyire végeztek egy gyorson.

“Szombaton az első gyorsasági tulajdonképpen teszt volt nekünk, mert a Salgó Rally óta nem ültünk a Peugeot-ban, igyekeztem összhangba kerülni a pályákkal. A további szakaszokon egyre bátorodtam, 122 km/órás átlagot mentünk, többször is letiltott az autó a tempó miatt. Vasárnap továbbra is mutatták az idők, hogy mennyire próbálunk küzdeni, elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen jó eredménnyel zártuk ezt az iszonyatosan kemény versenyt” - foglalta össze az eseményeket Vogel Adri.

081a2523-2.jpg

Navigátora, Maricsek Miklós úgy fogalmazott, hogy új dimenziót nyitott meg előtte Adrienn az észvesztő tempóval. “Mindenféle akadályokkal kellett megküzdenünk, magunkkal, az esővel, a gumikkal, de nagyot mentünk, hihetetlenül jó volt” - tette hozzá a rutinos raliversenyző. 

Szólj hozzá! hozzászólás

Hétvégén teljesen új helyszínen, a Dunakanyar-ralival folytatódik az országos bajnokság a Vogel Adrienn, Maricsek Miklós páros számára. A Roger Racing Team versenyzői a Peugeot kupában indulnak, Adrienn hazai versenyeként tekint a Vác környéki fordulóra.

A kétnapos versenyen összesen 113,8 kilométernyi gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a résztvevőknek. A szombati nap programjában négy gyorson 37,1 kilométer szerepel, a vasárnap aztán keményebbnek ígérkezik nyolc gyorsaságin 76,7 kilométerrel. 

“Nem ismerem ezeket a pályákat, régebbi belső kamerás felvételek alapján próbáltam kicsit tájékozódni, azok alapján elég dobálósnak tűnik. Az majd a pályabejáráson derül ki, hogy azóta változtak-e a körülmények. Remélem, gyorsan tanulok majd, különösen fontos nekem ez a verseny, hiszen pomázi lányként a környék közel áll a szívemhez, úgy tekintek erre a fordulóra, mint a hazai versenyemre” - mondta Vogel Adri. 

adri_miki_02.jpg

A Vogel-Maricsek páros a Salgó-ralin negyedik helyen ért célba, most hétvégén szeretnének ezen az eredményen javítani. 

“Sokat telemetriáztunk azóta, alaposan kielemeztük, hol és hogyan lehetne időt nyerni, ezeket próbálom majd átültetni a gyakorlatba a hétvégi versenyen” - fűzte hozzá Adrienn.

A Dunakanyar-rali ünnepélyes rajtja május 28-án, szombaton délután fél kettőkor lesz Vácon, a Fő téren.

Forrás és fotók: Roger Racing Team

Szólj hozzá! hozzászólás

Rengeteg tapasztalattal, egy szalagkorlátos kalanddal és vaskos itinerfüzetekkel lett gazdagabb Csomós Mixi és Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn, a 2022-es rally Európa-bajnokság harmadik futamán.

A Hankook által támogatott magyar páros szinte végig az első tízben autózott a Skoda Fabia R5-tel, de a 10. gyorsaságin szalagkorlátnak csúsztak, amivel egy percet veszítettek. Ennek ellenére is az igen előkelő 11. helyen fejezték be a versenyt. 

Idei második rally Európa-bajnoki futamán állt rajthoz Csomós Mixi és Nagy Attila. A murvás Fafe Rally után ezúttal a Kanári-szigetek festői tájain és különösen jól tapadó, ezért a versenygumikat gyorsan fogyasztó aszfaltján kellett bizonyítaniuk. 11.jpg

A 13 gyorsasági szakaszból 11-et teljesítettek Mixiék – két gyorsaságit töröltek – hatszor autóztak az első tízben, további négy alkalommal pedig top 13-as időt futottak. Legjobb pozíciójukat a második gyorsasági után foglalhatták el, amikor is a hetedik helyen álltak. Az első napot a tizediken fejezték be, másnap pedig a kilencedik helyig léptek előre. Ekkor veszítettek időt a szalagkorlátnak ütközéssel és estek vissza a 12.-re. Az utolsó gyorsaságin pedig egyet előre lépve, a 11. helyen fejezték be a versenyt. 

„Nagyon nehéz, de nagyon élvezetes verseny volt – mondta Csomós Mixi. – Az időeredményekkel elégedettek lehetünk, de egy picit bosszús vagyok a hibám miatt. A verseny elején a 8–10. pozíciót céloztuk meg, ami meg is volt, szombaton (a verseny második napján) csak biztosan célba kellett volna érnünk. 

Ati bemondta, hogy jobb 4 szigorú, vége törik. Egy kicsit gyorsabban értünk oda a kelleténél, kb. 5–10-zel, és lecsúsztunk az ívről. Hogy mentsem, ráhúztam a kéziféket és elég nagy tempóval, legalább százzal nekimentünk a szalagkorlátnak a bal hátuljával. Az elejét is beforgatta, de azzal nem találtunk el semmit. Rögtön éreztem, hogy a kerék nem jól áll, úgyhogy óvatosan jöttünk ki a gyorsaságiról. A cél után láttam, hogy elgörbült a lengőkar. Szerencsére szervizpark következett, lefényképeztem a srácoknak minden szögből, úgyhogy már vártak minket. Megjavították, és mehettünk is a második körre. 

Itt a 27 kilométeres szakaszon már éppen visszaszámoltak tíztől, amikor jelezték, hogy ne rajtoljunk, kivették a gyorsaságit. Ezt a pályát sajnáltam, jó lett volna még egyszer versenytempóban végig menni rajta, tapasztalatot szerezni, kipróbálni még egyszer a Hankook gumikat egy ilyen hosszú gyorsaságin, de azért is sajnálom, mert ezt élveztük az egyik legjobban.A nagy nemzetközi nevek mellett a rutinos spanyol versenyzőkkel is meg kellett küzdenünk ezeken a pályákon. Luis Monzón, aki sokáig vezette a versenyt harminc éve indul itt, szerintem még szalagkorlát sem volt az utak mellett, amikor már ment rajtuk. 

Az látszott, hogy azokon a gyorsokon, amik újak voltak, egy kicsit közelebb kerültünk az élmezőnyhöz, ahol rutinjuk volt, ott jobban elhúztak. Nagyon sok tapasztaltot szereztünk, amit jövőre tudunk hasznosítani. 

Az első nap az Eb-mezőny mögött rajtoltunk, aminek megvolt az az előnye, hogy Herczig Patrik és Bán Viktor rajtolt előttünk, velük tudtunk egy kicsit bandázni. Kétszer is utolértük Patrikot (aki Rally5-ös autóval indult), de nagyon figyelt ránk és mind a kétszer úgy húzódott le, hogy nem veszítettünk vele időt. Ezúton is köszönjük. 

081a7971-2.jpg

A Fafe Rally második napján könnyen jött a jó eredmény, ott azon lepődtünk meg. Most sokkal jobban meg kellett dolgozni érte, itt inkább az volt a meglepő, hogy nem tudtunk közelebb kerülni az élmezőnyhöz. Azt azért el kell mondanom, hogy nem olyan egyszerű ekkora tempóval menni a szalagkorlát és a sziklafal között.“

Nem bizony, de nem csak a sofőrnek adott extra feladatot a Kanári-szigetek Rally, hanem a navigátornak is. Nagy Attila, saját bevallása szerint, élete legkeményebb diktálását hajtotta végre. 

„Iszonyat nehéz pályák, nagyon szoros időterv és sok éles ritmusváltás jellemezte a versenyt – mondta Ati. – Nagyon sok információt írtunk fel, támpontokat, hogy Mixi is jobban be tudja azonosítani a kanyart, és hogy ha eltévedek, én is visszataláljak. 

Rengeteg volt a ritmusváltás, talán ez okozta a legnagyobb nehézséget. Mixi szereti, ha a bal 3-ból jobb 44-et már a bal 3 előtt bemondom. Utcai tempóban felírva a pályát azonban nem látszik, hogy milyen gyorsan átérsz egy kanyaron, úgyhogy nagyon könnyű volt hibázni. A 27 kilométeres pálya volt a legkeményebb. 17 perc 20 másodpercet jöttünk, és végig beszéltem. Emlékszem, egyszer már nagyon szerettem volna egy mély levegőt venni és kifújni, lenéztem és láttam, hogy a 34 oldalas itinerben még csak a 16. oldalon járunk. 

Nagyon jól működtek a Hankook gumik. Az első nap közepesekkel kezdtünk, a második körre felraktuk a keményeket, de azzal nem tudtunk olyan gyorsak lenni, úgyhogy másnap csak közepes keverékű abroncsokkal versenyeztünk. 

Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. Nagyon jól éreztem magam, szerintem Mixi iszonyú jól ment. Nem kérdés, hogy van még hová fejlődnünk, de ezért jöttünk az Eb-re, hogy tanuljunk. Ezt a versenyt szerintem jól abszolváltuk, és az egész csapat nevében szeretném megköszönni azt a rengeteg szurkolást, szeretetet, amit kaptunk a verseny alatt, nagyon jól esett.“

Csomós Mixi a végén még visszakérte a szót: „Nehogy elhidd, hogy Ati hibázott, szerintem ő volt a csapat legjobbja. De tényleg. Egy ilyen versenyen el sem hiszed, hogy milyen nehéz feladata van a navigátoroknak. Ati pedig végig tökéletes munkát végzett. Én nem vettem észre, hogy hibázott volna.“

Csomós Mixi és Nagy Attila következő Európa-bajnoki futama a Lengyel Rally lesz június 11–12-e között, ahol a Fafe Rallyhoz hasonlóan, újra murván kell bizonyítaniuk. 33-2.jpg

Csomós Mixi és Nagy Attila rally Európa-bajnoki szereplésének együttműködő partnerei:

RTH Versenyabroncs Kft- a HANKOOK versenyabroncsok Kelet-európai forgalmazója, CIKS Kft, Balázs-Diák Kft- www.idoctum.com, RabócsiRing Kft, MTE Speciál Kft, VÁRI-VILL Kft

Szólj hozzá! hozzászólás

Külföldön is megkezdte a szezont a Vogel Adrienn, Maricsek Miklós páros. A Roger Racing Team versenyzője és navigátora a 40. KOWAX Valašská Rally ValMezen a női kategóriában első, a kétkerékmeghajtásúak között pedig 24. indulóból a 12. helyen ért célba.

081a7507.jpg

Gyorsan változó körülmények, extrém csúszós gyorsasági szakaszok, igazi cseh rali fogadta Vogel Adriennt és Maricsek Miklóst Valaskában. A magyar párosnak két nap alatt mindenféle idjárással volt dolga, de sem a havazás, sem a sártól síkos pályák nem fogtak ki rajtuk.

081a7718.jpg

“Életemben nem találkoztam még ilyen sáros, csúszós szakaszokkal, mint amilyeneken itt kellett mennünk. Durva kihívásokkal küzdöttünk meg, Miki nagyon sokat segített, folyamatosan lökdösött át a határaimon. Szombaton végig esben mentünk, sokat is álltunk balesetek miatt, vasárnap aztán napsütésben kezdtünk, késbb volt hó és esis, de tudtunk folyamatosan alkalmazkodni. A Roger Racing Team és az Orsák Rallysport most is fantasztikus autót adott alánk” - nyilatkozta Adrienn a verseny után.

A tapasztalt versenyz, Maricsek Miklós navigátorként szintén teljesen új kihívásokkal találta szemben magát. “Új volt, hogy idegen pályákat kellett elmondanom, szükség volt a tempós beszédre, mert Adri iszonyú gyorsan ment. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen kemény versenyen vehettem részt Csehországban, ahol ennyire megbecsülik a ralit. Ezek a pályák szárazon is megpróbáltatást jelentenek, hát még így, esben. Most már biztosan ki merem jelenteni, hogy navigálni nagyobb feladat egy sofrnek, mint vezetni” - mondta a céldobogónál Maricsek Miklós.

081a7516.jpg

Vogel Adrienn és Maricsek Miklós legközelebb az április végi Dunakanyar Rally-n áll rajthoz.

Roger Racing Team

Szólj hozzá! hozzászólás

Komoly kihívás elé néz Csomós Mixi és Nagy Attila, akik első rally Európa-bajnoki szezonjuk első versenyét teljesítik március 11–13. között a portugáliai Fafe Rallyn. A Hankook támogatását élvező páros már a helyszínen van, kedden tesztelnek, szerdán pihenés, csütörtökön kezdődik a pályabejárás, pénteken pedig a shakedown. De már eddig is komoly felkészülési munkán vannak túl. 

„Tulajdonképpen már hetek óta erre az első versenyre készülünk. Most, hogy a repülőtéren vagyunk, egyrészről megnyugodtam, hogy mindent sikerült elintézni, másrészről kezdek izgulni“ – nevet Mixi. 

„Sok belső kamerás felvételt néztünk a pályákról, van némi elképzelésem róluk, de amíg nem megyünk rajtuk, addig semmi biztosat nem tudok mondani. 

Kedden lesz egy egésznapos privát tesztünk, hárman leszünk összesen a pályán, úgyhogy annyit mehetünk, amennyit csak szeretnénk. Utána kicsit okosabbak leszünk, hogy milyenek a portugál murvás szakaszok. 

mixi3.jpg

A mezőny elég nagy, 32 Rally2-es/R5-ös nevező van. Az ellenfelek nagy részét ismerjük a Rally Hungaryről. Azt gondolom, hogy itthon, hazai körülmények között versenyképesek voltunk velük szemben, az a nagy kérdés, hogy idegen pályákon, ahol minden új lesz nekünk, hogyan tudjuk felvenni velük a versenyt. 

Nagyon merész célom van, az első nyolcban szeretnék végezni, meglátjuk, hogy ezt tudjuk-e az idei első Eb-futamon teljesíteni.Sokan gratuláltak nekünk az Eb-program bejelentése óta. Ezt szeretném ezúton is megköszönni, és mindent megteszünk érte, hogy rászolgáljunk. “

ati.jpg

A felkészülés, ahogy Mixi mondta, már hetekkel korábban elkezdődött és ha nem is kész itinerrel, de kész forgatókönyvvel érkeztek Portugáliába. „Szinte az összes pályáról találtunk belső kamerás felvételt a WRC+ oldalon – mondta Nagy Attila, navigátor. – Itinert ez alapján nem lehet készíteni. Egyszer már próbálkoztunk hasonlóval, de nem jött be. Viszont sok támpont megvan, illetve azt is láttuk, hogy a második körre mennyit változik a pálya. 

A Rallymaps oldalon fent vannak a pályák, ezt próbáltam átültetni egy turistaútvonalakat is tartalmazó offline térképre. A pályabejáráson csoportokba vagyunk osztva, pontosan meghatározva, hogy mikor melyik pályákat járhatjuk be. Ezek alapján már megvan a pontos tervünk. 

mixi2.jpg

Amit itthon meg lehetett tenni, azt meg is tettük a felkészülésben. Én is izgulok már, hiszen Európa híres pályáin fogunk versenyezni. Ez hatalmas kihívás mind a kettőnknek.“ 

A FAFE RALLY PROGRAMJA

Március 11. péntek

17:30 Shakedown, Lagoa 3,04 km

22:08 GY1 Fafe szuperspeciál – 1,43 km

Március 12. szombat

08:27 Szerviz A, Fafe – 15 perc

10:00 GY2 Boticas 1 – 15,05 km

11:17 GY3 Cabeceiras de Basto 1 – 10,84 km

12:20 GY4 Vieira do Minho 1 – 16,93 km

13:20 GY5 Luílhas 1 – 11,86 km

14:21 Szerviz B, Fafe – 30 perc

16:09 GY6 Boticas 2 – 15,05 km

17:26 GY7 Cabeceiras de Basto 2 – 10,84 km

18:29 GY8 Vieira do Minho 2 – 16,93 km

19:29 GY9 Luílhas 2 – 11,86 km

20:25 Szerviz C, Fafe – 45 perc

Március 13. vasárnap

07:37 Szerviz D, Fafe – 15 perc09:08 GY10 Montim 1 – 8,73 km

09:40 GY11 Seixoso 1 – 9,97 km

10:15 GY12 Santa Quitéria 1 – 9,18 km

11:08 GY13 Lameirinha 1 – 14,83 km

12:19 Szerviz E, Fafe – 30 perc

13:20 GY14 Montim 2 – 8,73 km

13:52 GY15 Seixoso 2 – 9,97 km

14:27 GY16 Santa Quitéria 2 – 9,18 km

16:08 GY17 Lameirinha 2 [Power Stage] – 14,83 km

Köszönjük Szponzoraink támogatását:

mixi_1.jpg

RTH Versenyabroncs Kft.- A HANKOOK versenyabroncsok Kelet- európai forgalmazója, CIKS Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft.

Szólj hozzá! hozzászólás

Korábbi navigátora Notheisz Ivett kedvesével, a tapasztalt versenyző Maricsek Miklóssal vág neki az idei szezonnak Vogel Adrienn. 

vogel_nyiregyhaza02.JPG

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetségnél 2021-ben immáron negyedszer Az év női autóversenyzőjének választott raliversenyző több hazai és nemzetközi versenyen is indul idén, a magyarországi helyszínek mellett főleg cseh- és szlovák eseményeken láthatjuk majd az új felállású párost. 

“Izgatottan várom a közös munkát, biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogok tanulni Mikitől. Egy elképesztően tapasztalt pilótáról van szó, akivel ráadásul a magánéletben is jó barátok vagyunk, úgyhogy igazán örülök, hogy most együtt is dolgozhatunk” - mondta Vogel Adrienn. 

Maricsek Miklós évtizedek óta meghatározó tagja a hazai raliéletnek, a bejelentéssel kapcsolatban azt mondta, soha nem gondolkodott azon, hogy ezzel a felállással felborulnak-e a klasszikus női-férfi szerepek az autóban. 

vogel_maricsek_1.JPG

“Soha nem voltak ilyen előítéleteim, talán azért, mert Adri elképesztően jól vezet, ültem már mellette, láttam is kívülről, soha nem jutott eszembe, hogy huh, itt most egy nő vezet. Ráadásul amikor pályán versenyeztem, sokat tanultam tőle, így most az erőviszonyok kiegyenlítődnek az autóban. Az a cél, hogy a 26 év alatt összegyűjt tapasztalatot megpróbáljam átvinni, és hozzunk néhány másodpercet az eredményeken. Mivel nem vagyunk idegenek egymás számára, szerintem két-három verseny alatt össze tudunk majd szokni.”

Vogel Adrienn és Maricsek Miklós március végén, a Salgó Rallyn kezdi meg a közös versenyzést, hogy milyen autóval és milyen dizájnnal, azt később jelentik be. 

Szólj hozzá! hozzászólás

Ki ne hallott volna a tavalyi év legnagyobb ralis durranásáról, arról, hogy Bútor Robi a világon elsőként megvásárolt egy teljesen gyári C3 WRC-t. Nem csak kis hazánkat, de Európa több országát is bejárta a hír és más nemzetek rali szurkolói is irigykedve tekinthettek ránk, hogy a mi bajnokságunkban egy ilyen autót láthatunk menni. 

Nem csak álomszerű történet volt a Robié, hanem konkrétan egy beteljesedett álom. Kéz a kézben örült neki mindenki, akinek bármi köze is van a ralihoz. Az autó tesztjeire ezrével zarándokoltak az emberek, igazi raliünnep volt minden esemény, ahol Bútor Robi és a C3 WRC feltűntek. 

Semmiképp sem túlzás azt állítani, hogy üde színfoltja volt ez a valaha szebb napokat és jóval több nézőt látott magyar rali bajnokságnak. 

Amilyen nagy volt az öröm és izgatottság az autó érkezésével, legalább akkora volt a bánat az év végi buli verseny, a Mikulás Ralit megelőző teszten. Megtörtént ugyanis az, amivel talán senki sem számolt: Robi összetörte a WRC-t. Ahogy azt előtte nekünk is mondta, ezekkel a kocsikkal nem lehet kicsit esni. Sajnos 100%-ban igaza volt. A legfontosabb, hogy senki nem sérült meg a balesetben, az autó viszont romokban hevert az út közepén. 

Egy emberként fogott volna össze a szurkolók hada, mindenki próbálta felajánlani segítségét: buzdító üzeneteket küldtek a csapatnak, palacsintát sütöttek nekik, Mikulás csomagot postáztak, tényleg rég nem látott hangulat és hozzáállás jellemezte az embereket.

Egy dologban mindenki biztos volt: nem érhet véget így ez a történet. A jelentős anyagi kár mellett a legfőbb kérdés az volt, menthető-e az autó, melynek főbb darabjait egyébként aranyárnál is drágábban mérik. Szerencsére hamar kiderült, hogy inkább látványos, mintsem végzetes sérüléseket szerzett. De erről már maga Bútor Róbert mesél nektek legújabb videónkban:

Szólj hozzá! hozzászólás

Mixi és Ati nem titkolják mennyire szeretik a murvás magyar futamokat, melyekből az elmúlt években szinte már csak a veszprémi verseny maradt. Ezt azonban nyáron és télen is megrendezik, így nem volt kérdés, hogy a Veszprém Rally után az év végi bulifutamon, a Mikulás Rally-n is szeretne rajthoz állni a fiatal skodás páros, ahol az örömködés mellett további murvás tapasztalatszerzés is cél volt.

_prc7276.jpg “Nincs olyan, hogy bulifutam” - kezdte Ati, mikor szóba került a hétvégi verseny. “Mikor beülhetünk a versenyautóba és felhúzzuk a sisakot, onnantól mindig megpróbáljuk a maximumot nyújtani. Persze tudjuk, hogy ez a verseny már nem számít bele a bajnokságba, a szurkolóink miatt azonban nem tehetjük meg, hogy ne tegyük oda magunkat és ne próbáljuk meg itt is a legjobb formánkat hozni.”

 8rc_7579.jpg

A legjobb forma elérése érdekében a versenyt megelőző pénteki teszten is részt vett a csapat, melyről mosolyogva mesélt Mixi: “nagyon örülünk, hogy itt vagyunk és újra mehettünk ezzel a fantasztikus autóval. Jó volt ilyen zord körülmények között, esős időben is kipróbálni. Ennyire saras, nagyon csúszós felületen még nem tudtunk menni, de hamar ráéreztünk! Újra meglepett mennyire jól dolgozik az autó az ilyen felületen is. Bár csak 30 kilométert tudtunk menni, minden méterét élveztem, szívesen mentem volna sokkal többet is. 

A teszt utáni jó kedv és öröm nem tartott soká, vasárnap ugyanis nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt a páros elképzelte.

_kgb7568.jpg

Nem is titkolta csalódottságát Mixi a versenyt követően:

“Célba értünk és ez az egyetlen pozitívum, amit el tudok mondani erről a napról. Nem mondom, hogy nem élveztük és a videók alapján látványosan is mentünk, ám a stopper mégsem azt mutatta, ahogy azt tőlünk megszokhatták. Nagyon sajnáljuk, hisz nem ez a tempónk. Megpróbáltunk a maximumom menni, küzdöttünk, de úgy látszik ez most csak a harmadik helyre volt elég. El kell fogadjuk, hogy vannak ilyen napok, amikor nem sikerülnek a dolgok. 

Szerettük volna Farkas Bertalantól a legnagyobb kupákat átvenni, ám csak harmadik hely serlegei jutottak nekünk, viszont megkaptuk tőle a Szojuz űrhajó indítókulcsainak másolatait, ami nagyon- nagyon megtisztelő.

2-2.jpg

Nagyon sokan voltak a pályák szélén, rengeteg molinóval leptek meg minket újra. Nagyon jó érzés ennyi ember előtt versenyezni, leginkább miattuk is voltunk itt ezen a versenyen, leírhatatlan érzés a szurkolók támogatása! 

Büszkék vagyunk erre az évre, még ha a befejezés nem teljes mértékben úgy alakult, ahogy elterveztük október elején. 

Jövőre már megvan az új motiváció, a cél amiért dolgozunk tovább és lesz némi változás a csapat életében, de erről majd decemberben…

_prc7869.jpg

Egyet megígérhetek: padlógázzal megyünk 2022-ben.”

Köszönjük együttműködő partnereinknek: 

Borsod Talent Motorsport Egyesület, T+Á Média Kft, CIKS Kft, ZÉG Kft, HÍDÉPÍTŐ Zrt, Balázs-Diák Kft, RabócsiRing Kft, FT-TRIÁSZ Kft, Magyar-Trans Kft, BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft, Heda- Sped Kft, VINEX Plus Hungary Zrt, Bartron ’07 Kft, First Tau- Trade Kft, Északmagyar Téglaipari Kft, Vári- Vill Kft, Aqua-Line Bau Kft, SFT Ungarn Kft, Alu Casting Support Kft, Progast Kft, Por + Fém Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Mixi-Log Kft, RSZ- Kő Kft,  MOL Racing Kft, Rapidnyomda

Szólj hozzá! hozzászólás


Az elmúlt évek legnagyobb hazai ralis bejelentésének lehettünk tanúi tegnap, mikor Gödöllőn egy olyan autót leplezett le Bútor Róbert, amilyet még sosem láthattunk Magyarországon és legvadabb álmaikban sem számítottunk rá, hogy valaha láthatunk itthon menni.

kepernyofoto_2021-05-05_6_52_29.png 

Tegnap mégis megtörtént ez a csoda, miután az a C3 WRC rejtőzött a gyári piros színű lepel alatt, mellyel két éve a hétszeres világbajnok Sebastien Ogier ment, tavaly pedig nem kisebb nevek hajtották, mint Andreas Mikkelsen és Petter Solberg. Ha mindez nem lenne elég, fokozhatjuk még ezt a tényt azzal, hogy ebből a kocsiból mindössze ez az egy darab létezik privát kézben, az összes többi a gyártó tulajdona (értsd szinte elérhetetlen kategória.)

img_6532.JPG

Robi pedig elhozta nekünk Magyarországra és ezzel együtt azt a reményt is, hogy újra visszatérjenek azok a régi raliszurkolók a pályák szélére, akikre oly nagy szüksége van ennek az egyébként ma is kifejezetten látványos sportnak. 


kepernyofoto_2021-05-05_6_12_20.png

Az autóról. A C3 2017 és 2019 között futott a rali világbajnokságon. A Magyarországra került példány a legutolsó, 2019-es fejlesztésű darab, mellyel tavaly már csak az idei vb-s versenygumik tesztelését és fejlesztését végezte az a francia csapat, aki üzemeltethette.

kepernyofoto_2021-05-05_6_14_23.png

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Xsara, a C4 és a DS3 WRC utódja még mindig a ralizás csúcstechnológiája, amely ugyan ma már nem fut a világbajnokságon, még mindig kuriózumnak és megszerezhetetlennek tűnik.

380 lóerős teljesítménye és 400 Nm-es nyomatéka így leírva talán nem tűnik annyira kivételesnek vagy soknak, ez az autó azonban ízig-vérig ralizásra született. Minden rali pilóta álma egy ilyen, melynek közelébe csak nagyon nagyon kevesen kerülhetnek. kepernyofoto_2021-05-05_6_41_27.jpg

Nincs olyan magyar szurkoló, aki ne örülhetne, hogy ilyen versenygépet láthat itthon menni, arról nem is beszélve, hogy egy olyan versenyző kezei közé került, aki nem fogja sajnálni megmutatni, mit tud ez az autó. Bútor Robi sokszoros magyar bajnok, s bár 2013 óta már nem teljesít teljes szezonokat (most sem fog), a mai napig megőrülnek érte a pályák szélén. 

kepernyofoto_2021-05-05_6_36_39.png 

Az szinte garantált, hogy több száz ember várja epekedve, hogy láthassa az első teszten menni Robit és a C3 WRC-t. Igazi ralis ünnep lehet az a nap, amit vétek lenne kihagyni!

Szólj hozzá! hozzászólás

A horvát WRC futamot megelőző hétvégén Magyarországon indul Nyikolaj Grjazin, akinek tegnap a Bátori tesztjén jártunk. Esőben és vizes aszfalton kezdett a fiatal orosz pilóta, késő délután pedig már a felszáradt úton is megmutathatta mit tud a VW Polo R5 GTI (Rally2). 

_mg_0445.jpg

A pálya széléra kilátogató nézők és szurkolók eléggé oda voltak a látottaktól, de sokat látott és tapasztalt magyar rali pilóták szerint sem "normális", ahogy a WRC2-es pilóta vízen és szárazon is autózott. 

A jelent, amivel a látványos autózás mellett kilóra megvette a szurkolókat:


Nem is szaporítom tovább a szót, inkább mutatom mit láttunk!

Szólj hozzá! hozzászólás

Ha nem hallottad még a nevét, most jól figyelj!

A 2021-es magyar Országos Rally Bajnokság más lesz, mint az előző évek bajnokságai. Év elején ugyanis olyan profi pilóták jelentkezték indulási szándékukat, akiket eddig csak akkor láthattunk, mikor az ERC (Európa-bajnokság) mezőnye Magyarországra látogatott. Vagy inkább még akkor se. 

A két fix külföldi induló mellett az év első ORB futamán elindul a volkswagenes orosz pilóta, Nyikolaj Grjazin is. Mindössze még csak 23 éves, de már komoly sikerekkel a háta mögött érkezik Magyarországra. 

Legutóbb az évadnyitó cseh raliversenyen indult, ahol mondhatni rajt-cél győzelmet aratott a helyi pilóták felett. Az első gyorsaságitól a végéig vezette a versenyt, 10 szakaszból mindössze kétszer autózott második időt, az összes többit megnyerte. A cseh és a magyar versenyen csak a felkészülés miatt vesz részt, ahogy az elmúlt években, úgy idén is a rali világbajnokságon indul a fiatal versenyző.

166560314_288467062653775_5808523912665801000_n.jpg

Grjazin nevéhez több nagy esés is fűződik, de ha nem hibázik, egyértelműen a leggyorsabb pilóták közé tartozik, amit reményeink szerint a magyar futamon is bebizonyít majd. Bízunk benne, hogy a magyar versenyzők is fel tudják majd venni vele a versenyt, igazán komoly küzdelemre számíthatunk az I. Boldogkő Rally-n, melyet most hétvégén, a jelenlegi szabályozások miatt egyelőre zártkapuk mögött tartanak a Borsod-Abaúj-Zemplén megye gyorsasági szakaszain. 

Mutatunk 10 másodpercet, ami után garantáltan nem marad több kérdésetek:

Eddigi legkomolyabb eredményei:
- ERC U28 junior bajnok 2018 (abszolút 2.)
- 3 abszolút ERC futamgyőzelem 
- 1 WRC2 abszolút győzelem
- Lett bajnok 2020

Szólj hozzá! hozzászólás

Hamarosan üzem és versenykész lehet az ország - talán - leghíresebb VFTS-e, de úgy látszik Bútor Robi műhelyében ezt követően sem áll le az élet. A meglévő kocsik (306 Maxi és Fabia R5) mellé ugyanis bekerült egy P50-es Trabant kaszni. Hogy mi újság a VFTS-sel és mi ez a Trabant dolog? Legújabb videónkból mindkét kérdésre választ kaphattok! 

Szólj hozzá! hozzászólás

Mikor választani sem tudnál melyik raliautót vidd ki a műhelyből: a legendás VFTS-t vagy az ország legkönnyebb Mitsubishijét. Ó mondd, te mit választanál? :)

Matics Misinél jártunk, aki betekintést engedett műhelyébe. Ha már kicsomagolta a VFTS-t, meglestük azt is, hogy pöccre indul-e még. Mondjuk a tetején szunyókáló macska annyira nem örült az eredménynek! 

Szólj hozzá! hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) citroen (53) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) Ford (16) ford (92) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (38) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (41) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (128) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) videó (30) video (421) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása